July 27, 2011

hidangan pada bila-bila masa

السلام عليكم

entry ini bukan bukan entry wordless wednesday tetapi adalah entry yang menunjukkan bahawa ayie kelaparan tadi malam. haha tadi malam ayah and umi keluar lepas isyak untuk hantar tempahan kerepek pisang dekat kawasan kampung ayie ini. adalah hamba Allah itu mahukan kerepek buatan umi untuk dihantar ke Singapore.

by the way, siapa mahu rasa kerepek buatan umi ayie boleh tempah daripada sekarang tetapi area JOHOR sahajalah sebab kalo luar nanti takut tidak terhantar lagipun bagi menjamin kualiti kerepek pisang itu sendiri. kalau hancur kerepek pisang itu saperlah mahu makan and bayarkan. hehe jangan marah nye.

berbalik pada tajuk entry, seriuosly ayie suka makan makanan ini lagi-lagi pada waktu malam. kenapakah sebab boleh tahan sedap jugalah lagipun simple sahaja mahu buat tetapi ayie memang tidak pandai buat. so, mahu senang umi belikan sahaja dekat kedai mamak tadi malam. adalah dalam 3keping. kehkeh

korang rasakan? apakah makanan tersebut ya. kalau ayie grenty korang akan tahu punye makanan apa yang ayie akan hidangkan untuk buat korang terliur. jom-jom kita terjah makanan tersebut. 

inilah makanan yang ayie makan tadi malam. adalah dalam 3keping roti telur. haha jangan terkejut sebab ayie memang hantu roti telur okay. okay entry santai dahulu tengahari ini. nanti kita masuk pulak panda entry old school plak. hehe

29 comments:

cikji said...

terliurr!

kurus pose jap

azwa amani said...

sedap tuuuuuu

syrupmasin said...

untunglah roti telur 3 keping makan sorg :D

GaRy™ said...

uih...layan roti telur malam2 pun sodap... hahahahaha...

sergeant keroro said...

hehe, aku layan roti kosong :P

roti boom pon sodap XD

CintaZulaikha said...

wahhhh, ni mmg betol pya makan nih...

YOUsoF said...

3 keping roti telur dah boleh buat perut sangat selesa lepastu terus tidurrrrr.. ;D

PinKy MoMMa said...

wahh hebak adikku :)
abg long tak makan roti telur tapi dia leh makan roti canai banyakkk mcm ayie makan ni la hehehe

Tukang Karut said...

macam tak balance je tu... kena 4 roti telur baru seimbang...

Syuxer said...

perghhh 3 keping terus..hahah..rezeki ko,bro..

emm perniagaan family ko dah bertambah maju..alhamdulillah..:)

Dearie Pearls said...

kalau saya mkn roti telur, kawasan yang banyak telur je saya mkn. hehehe..

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3...

roti canai telur la sedapppp...

suka makan kalau dekat asrama...ehhehhe

ZWAN SABRI said...

Ayooooooo, tak sangka feveret kita samalaa.. makanan paling aku hantu skali ialah ROTI CANAI.. 4 bijik pown aku boleh tibai roti canai tuu.. terliuq aku tgk gambaq roti canai teloq kat entry hang nii.. HUHU

MySuaraBlog: Jom Pi Tasik Mengkuang

Wanie said...

orang joho kalau raya memang banyak kerepek kan..

ayie, dasatnye perut..tibai 3 roti sekaligus..huhu..

Acik said...

roti telur pun roti telur ler. saya lapar ni. belum lunch! erkkkkk

AdiaLuze said...

Sedapnyeee ... Ni 3 keping makan sendiri ke Ayie? Dasat tuuu ^_^

Freaky said...

ya Allah sedapnya roti canai tu ayieee

EYFAalias said...

3 keping? errr. bela saka ke apa? makan banyak betul. ahhahaa

EYFAalias said...

makan la roti telur jantan. lg sedap. telur dia banyak. huhuhu

Bui Junaidi said...

nasib baik tgh kenyang ni
kalau tak confem terliur..hehe

sekamar rindu said...

salam..

memang sedapp....

Bro ahmad said...

ayie sorang boleh habis 3 keping ohhh sedap..kuat mkn juga..suka roti telur campur bawang lagi best

AIEN NOT ALIEN said...

untunglaaa...hehe..roti telur..

saya setakat 3 keping roti kosong je larat...kuah dal yang sodap..pasti kenyang! hihi....

syarifahsidrus said...

terlapar la...hehe

Solihin Zubir said...

roti canai memang.. pukul 2,3 pagi pun ada org jual n mkn lagi.. trutama kaki tgok bola yg suka lepak kedai mamak.. heheh..

adwafarahin said...

terliur la ayie -___-

arasewel said...

3 keping? wahh. byk cgt!

muhamad hanif said...

oh mai,

kolestrol tuu..


AHHAHAHAHAHAHAHHA

eiyzniey said...

sodap nyaa!

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014