July 11, 2011

bubur buat ayie terliur

السلام عليكم


siapa suka makan bubur. kalo tidak suka tidak mengapa sebab ayie memang suka makan bubur tapi baru-baru nie jeah kenapa entah selera makan nie asik nak makan bubur jer. siap umi cakap lagi. along kalo umi buat bubur siap tambah sampai 3kali tapi bila nasi. nak jamah satu hari tu xnampak pon kan. haha

but that's the reality. aku sekrang tengah nak makan bubur. and then esok pon nak masak bubur ayam plak. tadi masak bubur macam gambar dekat atas itu. mungkin ad orang yang akan kate, "apa best makan bubur sebab tidak akan terase tekak tu and tak kenyang". tidak kisah korang nak cakap apa yang penting i like it. and then tadi juga ayie yang masak lah dekat dapur tapi dengan bantuan umie. kehkeh

huahauahua. tapi ayie kan paling suka makan ubur dekat R&R area seremban @ nilai. lupelah. R&R nie are yang nak menghala ke Kuala Lumpur not Johor. hoho dekat situ perghhhh, seriously dianye punye bubur ayam menag sedap. kali balik tg malim grenty suh ayah berhenti dekat situ sebb nak makan. mengidam pula bubur makcik R&R tu. kahkah

p/s: jom kita makan bubur jom. rase nak makan lagi lah pulak walopon dah mengulang 3kali nie. hoho by the way, ad sesiapa tidak yg rindukan ayie. baru malam nie sempat nak update sebb petang tadi dok busy kopek pisang dekat rumah. nasib baik siap kopek pisang 6tandan tadi. kehkeh 

34 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

Pergh bubur..!! Lama dah x makan. Dengan adanya ikan bilis, kicap, sayur kacang panjang, perfect lar bubur itu walaupun tiada ayam. ^^

Sudah trliur juga ini. ^^

Far8 budak baik said...

mesti nem bubur tu bubur RnR kn..
hahahahaha..wehhh bahaye tahu.
nnti muka kau jadi macam bubur pulakk
hihi..tapi mmg sedap kn..bubur lambuk hehe

Bro ahmad said...

suka makan bubur lambok la best..ha haa nak pusa dah dekat nih..p

syrupmasin said...

haha..suke bubur mcd :)

diana said...

bubur bulan posa la best..
bubur lambok..
yang tu akak makan..

Fathiah Hamim said...

SUKA GILA BUBUR KOT! especially bubur ayaaammm

ABU said...

arghhhh sedapnya..hahaha

Nurhafizah Mohd Noor said...

wahh . sedap nmpk =D
sy ska bubur ^^

Freaky said...

aku x berapa suka bubur.. tapi kalau ada tetap makan jugak. hehe

yatie Awang said...

Ayie.... beringat sikit, bubur lg berat dr nasi, nanti makin naik badan, aaaa....tak tahu

Arpiiz said...

haha, kalau ayah kita yang masakkan memang habis satu periuk kita makan..

muhamad hanif said...

weh2..

aku lapa ni..bak sikit..


wkakakakakakaa

Syuxer said...

eh bubur?tadi baru je syuk makan bubur jagung..perghh sedap woo..

pe2 jenis bubur memang sedap..tapi bak kata kak yatie tuh..aaaa bahaya makan banyak2 nanti jadi gemok heheh

jann sinuja said...

sedapnye...suke2..

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

erk.. lapar pulak aq rasa bila tengok gambar bubur ni... adehh... =_=

p/s : lama da tak makan bubur ni... hahah~

lilypelangi said...

pergh !



mau mau mau bubur ! :D

alif haris said...

dulu salu mkn bubur waktu bibir injured .. hehe :) sedap2 ..

oouh bz kopek pisang rupanya :D

rafiq said...

kopek pisang nak wat kerepek ka?

Lieyly ︱ Alia said...

ayie bakk sikit , suka jgk ;)
kdg2 tgok baby makan alia pon nk makan..sdap gila kot...

kalau mbe2 alia depa xsuka bubur ^^

uMie_cHan said...

aduii teruss laparrrr~~
XD

Wanie said...

esok boleh la buat bubur..
gigi tengah tak sihat kena makan yg lembut2 je..huhu

sedap je bubur kalau letak bahan yang betul..:)

faY said...

bubur pon sodap

Nasriq said...

makanan yang paling aku tak suka...

azwa amani said...

eah ayie, awin kat kolej masuk bubur hari2.. buat stok kalu lapar tgh stdy malam2..makan ngn kicap...sedappp

Isteri Encek Bard said...

terliur sudah.. sedapnyer bubur

YOUsoF said...

Fuh.. bubur berlauk macam tu, patutla tambah berkali-kali.. Dah kenyang jangan tak basuh mangkuk pulak.. ;D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

perghh..bubur.. mmg my fevret laa.. yummy...

harrazdani said...

tak minat bubur nasi....huhuhu....tp tgk gambar yg ayie masuk ni...mcm best pulak...

zati embong said...

bubur mcD jom!

hihi

apik pehe said...

hehe..apik suke gak...sedap2..dan senang nak telan..hehee

Cikgu Fikri said...

menggoda perasan sungguh..
aku mmg minat bubur2 ni.. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku ne , bubur pon xreti nak masak.. jangan sampai nasi menjadi bubur dah la kn.. hahhaa

Niena Pengembara Ilahi said...

wahh bubur ni kalo makan time sakit gigi cmni best nie

sergeant keroro said...

bubur memang sedap, masa panas-panas. serius melelh air liuq tengok XD

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014