July 13, 2011

why twins pilih job nie?

السلام عليكم

baca tidak entry ayie yang sebelum nie. hehe sebenarbye tu memang perbualan ayie dengan twins tadi pagi and korang boleh conclude somthng tak daripada perbualan tersebut. apa tak baca lagi? klik sini. sebenarnya ayie ad selitkan somthng supaya korang boleh faham aty-aty kanak-kanak yang seumur mereka nie.

nak tahu apa? firstly, kanak-kanak yang seumur mereka sebenarnya tidak tahupon what profession doktor, model, penyanyi, nurse and cikgu tapi mereka hanya tahun mengikut untuk menyebut. seriously, pada umur mereka nie sepatotnye kita telah dedahkan mereka dengan profession yang ad kt dunia nie.

bagi ayie tidak kiralah demand ataupon tidak tapi yg penting pendedahan kepada mereka penting. apa yang ayie nak concludekan dekat sini. cuba korang taye dekat adik-adik atau anak buah korang yang umur dlm linkungan setahun lebih hingga 3tahun. 

kenapa dengan umur lingkungan mereka? okay, firstly kalo korang taye mereka mcm gini.

along: nak jadi cikgu ker doktor?

adik: doktor.

tengok tak perkataan yang mana mereka sebutkan. sudah tentu perkataan yang last iaitu DOKTOR. seriously, dalam lingkungan umur mereka ingtan mereka untuk mengingat sesuatu agak terhad. sebab itu kalo korang tye pada mereka mereka hanya ingt ayat last yang korang cakapkan. lagi satu contoh,

along: hari nie makan mee goreng @ nasi?

akak: nasik.

pemikiran mereka hanya dapat menangkap akan keyword yang last sahaja macam mane yang ayie terangkan dekat atas tu pasal DOKTOR. seriously, korang akan terima maccam-macam jawapan tentg profesion pekerjaan mereka kalo korang tye mereka time kecik-kecik mcm gini. and one more thing, ayie suka kaco-kaco mereka dengan ambition. best wooo sebb berubah-ubah. kahkah
p/s: nak tahu siapa kakak and adik dalam gambo sebelum nie. nantikan entry tersebut esok yer.

27 comments:

muhamad hanif said...

hahaha

betul juga kn ;)

Far8 budak baik said...

hahahahaha
teringat pulak kat
anak makcik aku..
ehh sepupu aku lah tuuuu...
lebih kurang gitu je..
mesti amik yg last...
haha kelaka..kalau kita terbalik kn pilihan tu..
yg last jugak dy amik haha

adan said...

yer la bro.. budak2 kecik mesti ambik jawapan yg last tu..

faY said...

betul lah tu hahaha

Mr.Thinker@Ali said...

Wahahaha. Betul3..!! Ali or Ayie?
Answer: Ayie. ^^

yatie Awang said...

memang betul, mereka akan ikut cakap yg last, itu lumrah budak2

suriani azwan said...

betol....anak akak pun kalo tnya..dia akan jawab ikot yang belakang tu...hahahaha

ILA HonEyBuNNy said...

budak2 memang begitu kan..

ayat kita yang last tu la dia nak ikot tau...ehhe

Syuxer said...

a'a betul gak kata ayie tuh..biasanya dorang ambek yang last heheh..dah boleh jadi pakar kanak2 dah neh ayie hehe

YOUsoF said...

Ha'a betul lah tu Yie..

dah makan belum?





belum.. ;D

Citarasa Rinduan said...

berapa usia mereka dik?

kak ayu nak tahu gak mana satu adik atau kakak?

dik...............
umai bakal berusia 4 tahun..
tapi kalau kak ayu pusing2 bicara..
dia tetap kata nak jadi doktor..
heheheheh

Amy Syaquena said...

Ha333 betul la tue, mereka memang akan ikut cakap yang last, itu lumrah budak2 kecik kot

zati embong said...

adik2 jat semua da besar da.yg plg bngsu pn da f5.kna ada ank sndiri ni baru leh belajar cr bdak2 berfikir ni

O.o

Lieyly ︱ Alia said...

HAHA , uji bnyak2 sikit..
xpenah tau pulak depa ambk yg last...

tgu adib besar ahh mau tnya adib pulak ;)

Niena Pengembara Ilahi said...

:)

teyn teyn said...

aah .. perasan jgk psl menda ni ..

..hizamirahim.. said...

betol2.
hehe.
pernah nampak kat tv.
:)

Freaky said...

haha cuba ayie tanya nama mereka pulak

Sunah Sakura said...

hehehe..comelllsss~ kalo camtu tanya banyak2 jadi banyak2 la pulak cita2 diorang..

nuruhuda_329 said...

singgah n follow kamoo ^-^

Wanie said...

haha..diorang pilih yang last disebut eh?
kire tak leh caye pun la kan..
men sebut je budak2 ni..kah3

Nasriq said...

nama pun budak2... baru nak kenal dunia... huhu...

ABU said...

yup betul..anak buah aku mcm tu la.perkataan terakhir tu yng selalu diulang..

diana said...

betul la..
budak2..
ikut mana mudah je bagi depa..

alif haris said...

haha budak2 kan .. biasa la .. blom dpt tagkap lagi ape yg kita ckp :)

Mr.Thinker@Ali said...

Salam. apa macam hari ini? Kepala ada pening2 lg x? Harap2 x ada masalah. Hehehe. Boleh jalan2 ke blog kawan2 dgn senang nti. ^^

Psst: Kabar Ali baik gak. Masih sihat, Alhamdulillah. ^^

sergeant keroro said...

hehe, nice!

p/s : terbaik punye experiment XD

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014