July 21, 2011

awal ataupon lambat ea?

السلام عليكم

petang-petang macam begini rase mahu cerita pasal sekolah dahulu kalalah. kenapa mahu cerita pasal zaman sekolah pula ea? nak mengimbau masa zaman hingusan ko ke azrin. haha ko kan budak harapan yg tidak menjadi harapan orang. haha abaikan statement tersebut. nothing untuk dibahaskan.

firstly, ayie nak cerita nie sebab lately ayie tengok adik ayie yang sis pergi sekolah mahu awl pagi-pagi lol kire-kire dalam pkol 6.40 ++ ah macam begitu. biaselah kalo dekat rumah grenty ayie baru bagun tido waktu-waktu macam begitu and boleh pula dia suh cept-cept solat semata-mata nak pi sekolah awal. gaga

mase ayie sekolah dahulu biase-biase sahaja kot pergi sekolah dalam area pukul 7.00+ . tengok betapa baik tidak ayie nie rajin pergi ke sekolah. haha (tapi kedtgn still pehuh okay sebb PENGAWAS SEK. alamak nak kerek lah ea kalo PENGAWAS SEK. ( itu mase sekolah rendah). bila mase asrama biase ah pagi-pagi area kol 5.30am memang dah bangun ah sebb nak pi solat dekat surau tapi balik boleh tido lagi and pergi tempt perhimpunan dalam area 7.00 am + juga. haha

mase form 4 and form 5 sahaje datang terlebih awl sebab dah pindah sekolah harian biase balik. datang pukul 7.10pm + time tu biaselah dah nak mula perhimpunan pagi. nasib baik memang tak kena catatat nama sebab member semua baik and surely bagi lepas punye. haha (nasib baik tak kantoi). seriouly, nampak sangtkan ayie nie pergi sekolah asik lambat sahajakan.
kalo korang pula, pergi sekolah mesti awalkan sebab skema begitu. gagaga gurau sahaja tapi mungkin ad sebab kenapa pergi awal ke sekolah. firstly sebab memang korang rajin bangun awl and second grenty korang nak tiru kerja sekolah kan ? hahaha korang grenty yang no.2  kan. ce citer. grrrrr

32 comments:

kotak bulat said...

hahhaa..kb dtg awl bila homework tak siap.. :P

cik sakdi said...

sejak sek rendah sampai masuk u, mst kite datang skolah ngam2 atau lewat, pengawas dah naik meyampah da,kalu form 4,5 dulu dtg lambat mcm mane pon,sempat je copy jawapan addmath kawan. haha hebat tak?hebat x? :)

cik aisha said...

bukan rajin..terpaksa kot..kul 6.15 tu dah kena standby nanti terlepas bas.bas dtg sesuka ati dia je...huhuu

Tukang Karut said...

aku dulu jalan kaki pukul 6 dah keluar rumah dah...

IMANSHAH said...

saya dok hostel, so hari2 datang awal. dan sikap itu membesar bersama saya, sekarang pun antara orang terawal di sekolah selepas pak guard

Bro ahmad said...

bro yang paling lambat..gi kerja pun lambat hahaa selalu dapat surat cinta hmmm

zati embong said...

jat lupa la jat g skolah pkul bape..aci x?huhu

Wanie said...

mase sekolah rendah takdenye awal..kul 7.15 baru kuar rumah..dekat je skolah ngan rumah..hee
mase skolah menengah standard la pegi awl sbbnye dok skolah asrama..

GaRy™ said...

aq x pernah datang awal... muahahahahah~

sergeant keroro said...

kat maktab ada roll call pagi, kul 7. kena bangun awal :P

adan said...

form3 suka datang awal sbb nak tiru membernyer keje skolah..

form5 suka datang lambat sebab malas nak datang awal.. ehehe

HAZWAN17 said...

dulu sekolah rendah selalu datang lambat sebab rumah jauh...sekolah menengah sekolah asrama...kalau lambat sembunyik dalam bilik air hahaha

blog-tips-kurus said...

biasa je, tak cepat sangat pon! :-)

syrupmasin said...

wuhahahaha..aku sentiase bgun lmbt..ta de makne nak bgun awal..haha

diana said...

zaman akak kelas mula 7:30 pagi..:P

Kalamhati said...

akak jenis punctual masa skolah dulu..kalu lewat sket je bgn..mesti dah kelam kabut nangis2 n majuk ngan mak sebab lambat kejut..hehe

skang ni..pi skolah gak taaapiii 7.30 baru smpi pintu pagar skolah..hehe

Lieyly ︱ Alia said...

haha , alia f5 dok hostel lg.,.pdhal kena tahan sbb lewat selalu...
lepas subuh boleh dok tidor..bila bgon lmbt dh , nk siap2 lg..hahah !

ABU said...

aku masa kat sekolah menenga aku suka dtng awal..nak tiru kerja rumah kawan hahahahaha

syarifahsidrus said...

duduk hostel..
kena pergi roll call [ukul 7.huhuu

Freaky said...

aku pergi awal lepas tu wajib pergi kantin untuk makan :D

Arpiiz said...

masa sekolah rendah kita selalu gak datang awal, tapi bila dah sekolah menengah dan masuk u ni, asyik datang ngam2 je..huhu

Far8 budak baik said...

kita sama lahhhhh..
mmg gitu ar pengawas kn..
hahahaha..seyes nyampah..
hihi..klo aku dulu..
form 1 je..mesti sentiasa awal..
dah masuk form 2 mmg rasa dah besar kn..mmg lewat je sampai form5..hihihi

Rozuan Ismail said...

yang no 2 tu ada lah jugak.nak tiru keje sekolah yang tak siap.haha.

p/s duk sek rendah dulu memang selalu dtg lewat sebab kita pengawas.so boleh lepas.huhu

siti kektus said...

tak pernahnya datang awal. haha ;)

biasa lepas subuh mesti tido sampai kul 6.50. pastu baru siap2 p sekolah.
*waktu ni masih di hostel*

alif haris said...

hahahha .. klu takde homework yg belom siap salu gerak p skolah lambat2 .. :D
biasalah tu ayie hehe

CintaZulaikha said...

klu akak gi skolah harus awal pagi, mana taknya, bas yg ditunggu sgtlah lambat. kalau dah terleps 1, alamatnya tak gi skolah la aritu...huhuhu

Scya Lollita said...

cik scya g awal sbb nk buat hw . haha tp x tiru org taww

Scya Lollita said...

cik scya g awal sbb nk buat hw . haha tp x tiru org taww

nazira said...

Wahhh.. seronok ye mengimbau balik zaman sekolah.. dulu time sekolah selalu meniru add math la..ha3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Mrs.Yie said...

akak masa sekolah dulu paling malas nak pergi kalau hari ahad sebab ada perhimpunan..x larat la..huhu..selalu je pengsan tau.. :(

Fyqa said...

yg no 2 tuh kompem ayie biasa buat kan !




;)

erika nuris said...

su datang awal sebab bas awal la...:)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014