July 4, 2011

kenapa susah mahu berjaya??

السلام عليكم

yahooo dpt ubah tempelete lagi. kahkah ayie kan seorang yang tidak pernah berpuas hati dengan apa yang ayie ad and sentiasa untuk lebih dan lebih. kadang-kadang benda tu amat berguna lah untuk kehidupan seharian kita. kalo kita berada ditahap yang sama macam mane kita nak maju.btol x? hehe

pagi ini ayie nak cerita somethinglah iaitu dimana ad kemahuan disitu pasti ad jalan. kenapa mahu cerita benda nie ea?, apa kaitannyer dalam kehidupan seharian kita? memang ad kaitan sangt-sangt. mahu tahu kenapa? jom kita layan bahtera pelayaran ini sama-sama yer. lagipon ayie nak jadi nakhoda.

korang pernah terfikir tidak mahu pakai kereta mewah and then ad duit banyak tapi malas nak berusaha. hanya kate belom sampai masenyer nak dapat semua itu. seriously memanglah belom sampai masa sebb korang tidak mahu berusaha mencapaikan apa yang korang idamkan.

sama juga macam kita mahu pandaikan. kalo korang nahu pandai grenty korang akan belajar bersungguh-sungguh and then try dapatkan result yang gempak. nie stakat pergi sekolah semata-mata nak tunjuk muka and then belajo main-main disamping kerja sekolah yang diberikan cikgu tidak pernah nak sentuh. apa cerita? mahu berjaya macam gitu? aishhh

jangan pernah menganggap semua perkara kita boleh dapat dengan jalan yang mudah tapi yang penting usaha dan usaha. kalau kita sudah berusaha, maka bertawakal lah selepas itu incya-Allah segala usaha yang kalian try lakukan tersebut akan dipermudahkan. incya-Allah.
hayati kata-kata ini:-
mahu berjaya bukannye mudah tapi dengan adnyer usaha serta kegigihan incya-Allah sesuatu yang kita lakukan itu pasti akan kita dapat rase manisnyer apabila tibe pada masenye.
renungkan dan selamat beramal.

20 comments:

IMANSHAH said...

alamak, kelam nya..hehe

yatie Awang said...

memang, kejayaan takkan datang bergolek, semuanya kena ada usaha

azwa amani said...

hitam hijau nice... hehe.. betul tu ayie, kalau tak usaha, tak kan dapat apa yg kita nak... sebab tu lah Allah kata, keluarlah bekerja... seimbangkan ibadah dan kerja.. kerana dengan usaha yg gigih, menjadi umat Islam yg berjaya, dapat manjaga nama baik Islam pada mata bukan Islam

siti kektus said...

kalau usaha seciput, jangan la bermimpi nak dapat ganjaran 1000 kali ganda, hukhuk

rajin benar menukar2 ni ye, ;)

Rozuan Ismail said...

usaha tangga kejayaan.

kotak bulat said...

hitam hijau? ish..tak yah la wat cntik2.. (jeles)

xde usaha, xde la kejayaan kan..dulu nk dapt no.1 kt tadika pun kene usaha hafal abc smpai pndai tau

sergeant keroro said...

ayie, macam template mr K lah, nice!

hehe, ada usaha insyaAllah berjaya :)

Freaky said...

uik blog berwajah baru. dah macam blog the other khairul :D

RedVixen said...

memang takde jalan mudah... kecuali la dalam drama. tapi kita bukan hidup dalam drama kan? cuba tengok orang2 kaya dan ternama sekarang... tengok latarbelakang diorang dulu2 macam mana. kesenangan memang takkan datang bergolek.

syrupmasin said...

yee..berusahe :D

ABU said...

ya betul..dimana ada kemahuan di situ ada jalan...yakin bolh..kan kan kan..

muhamad hanif said...

mana ada kejayaan dtg bergoleksmpai depan mata..

kankankan ?

Cikgu Moon said...

aku je yg x tuka2 template...hehehe

YOUsoF said...

Selamat Yie!

Jangan pernah berpuas hati ok!

IMANSHAH said...

tu rasanya pengomen tu dari 2 minggu lepas tak berubah2 47,

Miz Novexx said...

tadi baru dapat tips from my uncle dia pesan nak berjaya dalam hidup kita perlu banyakkan usaha, disamping ingat Tuhan dan berbuat baik pada ibu bapa

diana said...

lepas ni kongsi la cara donlod templete dan edit template yang kita donlod tu bagi kemas..

GaRy™ said...

gary baru je try buat tutor yang azrin buat... pasal border kat sidebar tuh... gary x guna sepenuhnya la... tapi tutor azrin tuh membuatkan gary lebih paham sistem kod tuh...
untuk komen kat exchange banner tuh?... pegi edit page> edit page exchange banner tuh> kat situ ada post option.. tekan post option> kat reader comments tu, klik la allow.. hehe.. paham ke?...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

setiap orang xkn berpuasa hati dengan tahap sekarang ni.. so kita akn berusaha untuk ke arah yang lebih baik.... caiiiyyooookkk ayie :)

meaw said...

susah senang mesti hadapi untuk mendapatkan kejayaan yang ingin dikecapi :D

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014