July 6, 2011

twins: tension jage time demam

السلام عليكم

alhamdulilah mood macam biase hari nie and nak cerita pasal twins. huhuh kenapa dengan twins ea? herm, twins baik-baik sahaja cuma sekarang nie lemah sedikit nak melayan si twins nie time diorang tengah demam. kahkah perghh, tidak macam bnyk pulakkan perangai yang dia buat. macam-macam ah..

situasi satu:

adik: ayong, cept ah nak dokong nie nak pi umah ibu (mak ngah).

along: dah dua tahun, pi lah jalan sendiri. ad kaki kan?

adik: ceptlah ayong ! kang bgthu ibu nty?

along: bagilah tahu ! apa along ad kesah ...

adik: nghnghnghngh (menangis melalak pula)..

along: grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, hang niekan sejak demam bt perangai pulakkan.

adik: (diam ah sebb dapat anta rumah ibu).

situasi dua:

kakak: ayong, mane puting adik?

along: manelah tahu, hangkan suka buang sembarangan.

kakak: ibu, tengok along ..

along; grrrrrrrrrrr, mai along tolong cari sat.

kakak: (tak mahu diam sampai dapat puting tu).

pergh, sejak-sejak demam niekan mereka nie mengada-ngada pula dengan ayie. mentng-mentanglah ayie nie yang dok dekat rumah. yang lain semua tak ad dekat rumah. dengan ayie gak dia nak suh perinth ea? nasib baik hang nie kecik-kecik lagi. kalo dah besar. grrrrrrrrrrrrrr, memang tidak ad change ah. haha
perghhh, jaga budak nie memang memerlukan kesabaran yang tinggi. nak melayan kerenah mereka and so on. korang kecik-kecik dulu macam maner ea time demam? grenty lagi terok daripada depa berdua nie. haha

28 comments:

PinKy MoMMa said...

memang dik..nak nak kalau diaorg demam phewwww...

dia punyer meragam sgt menguji hehe ;)

Mrs.Yie said...

biasalah kalau budak2 demam..memang banyak songehnya..hehe :)

Miz Novexx said...

rilek la, anggap ni sebagai persiapan nak jadi bapak suatu hari nanti... ngeheheheh (^_^)V

Rozuan Ismail said...

haha.sabar je lah.nama pon budak.ayie pon sama kot masa kecik

sergeant keroro said...

budak kecik banyak kerenah, haha.

sumpah tension XD

Freaky said...

haha rileks ayie.. mereka nak manja dengan ayie tu

syrupmasin said...

haha..kene buli :D

muhamad hanif said...

HAHAHAHAH.

ok.ok.


kau abg mithali lah..

Shahrul Izwan said...

hahaha budak2 la katakan! :D

Jemput semua ke : Wordless Wednesday #7

kotak bulat said...

hahahha..kene buli..adoiyai...saba la..dorg nk manje2 tu

ABU said...

keh keh keh..macam2..sabo je la..

YOUsoF said...

Tengah demam, saje la nak perhatian lebih tu Yie..

Mr.Thinker@Ali said...

Hahahaha. Sabo aje lar Ayie. Ada hikmah punya tu. Melatih diri kite jadi kuat. ^^

Nice story. ^^

Cik Jannah said...

tapi bila depa takdak kita mesti rindu kan?

Syuxer said...

dorang nak bermanja dengan ayie tuh..err maybe buli kot...oh tidak..heheh

azwa amani said...

haih ayoe.. practicelah jadi ayah.. huhuhuhu.. sabar banyak dengan budak2 ni...

Nasriq said...

kalau rajin melayan, memang cam tu la...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

huhuh.. budak2 ne kalau kalau ngah demam memang lain macam ragamnye ek... .. poning pale jadiknye :)

diana said...

tu namanya demam nak banyak akai..
heheh

zati embong said...

hihi,xlayan kang rasa kesian plak.x gitu?

Wanie said...

layan je la ayie..
baru 2 tahun memang macam tu..ngade je lebih..
takde sbb munasabah pun leh nanges..hehe

HAZWAN17 said...

nama pun budak kecik memang la macam tu..

IMANSHAH said...

wah baby sitter yg baik

alif haris said...

betul ayie .. jg budak kene ade kesabran yg tinggi ^^
sabo je la kan ~

apik pehe said...

heheh..apik takleh manja2 camtu..sbb takder abang nga kakak..heheheh

kiwi said...

manja tol twins tu dengan ayongnye. berapa tahun twins tu?

siti kektus said...

haha, kalau adik2 kite merengek, tak de nya nak pujuk. biar kan aje.

ini mmg akak yg kejam. :p

Solihin Zubir said...

haha.. xpa.. depa besaq nnt, depa plak jaga ayie.. :D

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014