July 27, 2011

twins: ibu along pukul adik

السلام عليكم

petang sudah mahu masuk ke maghrib nampaknya. Alhamdulilah malam ini sudah tida ada lagi kenduri dekat kawasan kampung ayie ini. mungkin sebab ramadhan sudah bakal tiba jadinya mereka stopkan kenduri daripada malam ini sehingga lepas raya nanti incya-Allah. nampaknyer ayie ah yang tidak dapat join kenduri lagi  sebab sudah mula kembali ke asrama.

sudah lamakan tidak cerita pasal si twins. petang-petang yang santai ini ayie mahu cerita pasal twins. kenapa dengan twins. seriously, sejak berumur dua tahun tu mereka sudah pandai mengadu dekat umi. ada yang tanya ayie, twins dah lancar berkata-kata ker? alhamdulilah twins mula berbicara ketika berumur satu tahun setengah and now dah dua tahun setengah. kirra memang petah ah diorang berkata-kata.
ibu ayong pukul adik
along: apcal buat sepah dekat bilik along ini. ingat korang yang kemaskan ea?

adik: diam membisu sahaja.

along: pergi ambil sapu sampah and penyodok sampah sana.

kakak: ambik dekat mana?

along: itu ah dekat belakang pintu dapur.

2minit kemuadian:

kakak: along nah.

along: (sambil memyapu and membebel. lepas tu adik keluar bilik).

adik: ibu tengok along. dia marah-marah adik.

along: perghhh, pandai tu nak mengadu. memang hang dah buat salah. terima sahajalah.

adik: argargargargarg (menangis pula)

ibu: mari sini ibu sebat along ea.
      okay, ibu sudah sebat along.

adik: diam sahaja.

along: perghh pandai mengadu ea sekarang ini. aishhh

korang boleh tengokkan si twins sekarang ini sudah pandai mengadu. kalau orang tegur sikit sahaja salah diorang grenty dia akan mengadu dengan umi. kalo ada ayah dekat rumah grenty dia akan mengadu juga dekat ayah. alamak, kadang-kadang tengok apcal manja pula budak ini ea. haha
masa kecik dulu-dulu korang mesti macam begitukan. sikit-sikit mesti mahu mengadu dekat ayah @ umi korangkan. haha zaman budak-budak ini indah jugakan.

31 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

HAHA..BIASENYE NGADU KT MAK JE...kt ayah, mintk duit je taunye...hahaha

sergeant keroro said...

budak kecik, bese lah. haha XD

IMANSHAH said...

salam, tq singgah HOK SENGOTI..petang2 macam ni baru sempat jengah kawan-kawan, tu pun dah bersiap nak ke sekolah lagi ni

Syuxer said...

biasalah budak kecik bro..hehe cam kita gak hehe..pada sapa lagi dorang nak ngadu heheh..mujur dorang tak ngadu kat polis..;p

chemay said...

babap jeee.
heheh
:P

cik sakdi said...

xlah dulu kite xpandai mengadu.kalu mengadu xade orang layan ah. haha

Tukang Karut said...

aku tak berpeluang nak ngadu pun pasal kalau buat cam tu, lagi teruk kena... hoho...

Wanie said...

hehe..kasi can la ayie..lagipun pompuan kan..mesti kena sebat olok2 je kan..haha

Sunah Sakura said...

dulu2 adik saya pun camtu...suke ngadu kat mak.. ggrrr

Cikbeyla Nabiella said...

hahah. dulu kite kecik2 tak kuat ngdu taww. :p

Freaky said...

ahaha terus g ngadu tuuu.. sabo je la ayie :D

Cik Jannah said...

haha. comel la. suka kembar !

muhamad hanif said...

ahahaha,

kau dulu mesti mcm tu kan ayong..


lalallalalaa

syrupmasin said...

ecece..kau pon macam tuh jugak..naseb ta de abg je :D

Lea IsNaw! said...

mwsti comel budak twin tuh

kotak bulat said...

hahaha... msa kecik mmg la cam tu..

NaDia CoMaNeCi said...

zaman bebudak yang paking best..kalau boleh nsk patah balik...hehe

CintaZulaikha said...

budak mana yg tak pandai mengadu...huhuu, rasanya sumer dah pandai~~

Amy Syaquena said...

hahai..dulu masa kecik amy pun jenis cam tue suka sangat mengadu hehe...

misspurple said...

hahaha,yela time 2 mak abah kan hero..so kena la ngdu sbb nak kena backup..hehe,smpai skunk nsa kaki ngdu kat mak abah..hahaha even anak sulung tpi adk2 tade chnce la nak mnja2 :P

cik Dil said...

bunyi sebat mmg camtuu ey??hehhe

yana halim said...

ngadu budak kecik comel....ngadu budak beso, abis bermasam muka. hehe

Citarasa Rinduan said...

so, sweet.........
ayie..... depa nie mmg manja tau.. bukan megadu, tapi manja lah..
hehehehehe

Far8 budak baik said...

adik kecik knn..
mmg arrrr..kuat tol mengadu..
nyampah..sebijik mcm adik aku..
hahahahahah..
tapi pastu balas dendam ar nnti..
makan cokolat dy smpai habis..
hahahahaha

ecadwinkyasha said...

hahaha.padan muka kena sebat..

budak kecik memang camtu.lebih-lebih lagi pompuan..tunggu masuk 4tahun..lagilah URMphhhhh kalau ngadu,tak cukup mulut...hikhikhik.

kalau boys pula 3tahun tu baru nak oke..baru pandai ngadu...

ciksu said...

hehehe tetb trigat zaman kanak2.. wahhh mgadu2 pkara biasalah knnnn.. (",)

Bro ahmad said...

kalau tak dinamakan budak kan..best apa jadi budak2

GaRy™ said...

hahaha... ngadu kat mak je... sebab ayah garang.. XP

Sam Banjamin said...

tengah nakal tu... sabo je la...

sekamar rindu said...

salam..

suka entri ni..terbaik..

siti kektus said...

haha.
dia sensitip tu ayie. tak leh kena marah. :p

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014