July 13, 2011

sakit kepala disebabkan durian

السلام عليكم

seriously sekarang nie tgah sakit kepala. semalam and tadi petang okay sahaja kot tidak rase apa-apa cuma entahlah malam nie pula rase pening shje tapi dah kureng sikit ah skrang sebab nenek dah tolong urutkan. memang mujarab ah urutan nenek sebb dia tahu urat-urat mane yang nak nie pijit kalo sakit kepala.

korang tahu tidak kenapa ayie sakit kepala. sebenarnya kan ayie kebanyakan makan durian ah. semalam sahaja ayie dah makan 4biji durian and pagi tadi 2biji. kahkah tak cukup lagi petang tadi tambah 2biji lagi and ayah ad bawak blik durian juga cuma dah tidak larat makan sebab sakit kepala.

seriously, kalo korang terlampau makan banyak sagt durian boleh effect juga ah tapi depends kepada seseorang individu itu sama ada boleh tahan tidak dengan aura durian nie. misalnye korang kena sakit kepala cuba korang picit dekat leher korang. ad macam somthing biji dekat leher tu. itu lh tempat yang perlu korang picit.

incya-Allah lepas korang picit dekat biji tu dengan urutan yang betol okaylah sakit kepala korang lepas tu. peringtn juga untuk ayie, tidak boleh makan durian banyak-banyak sangt sebab mula ah nanti nak sakit kepala. nasiblah kena time cuty sem. kalo time sem berlangsung. memang hancuslh tak pi kelas. hoho

malas nak merepek dah. tapi ingtn untuk korang juga jgn makan durian banyak-banyak ea. hehe nanti jadi macam ayie pula. makan ikot keadaanlah nanti munth durian lak. kehkeh

31 comments:

azwa amani said...

sedapnyer duriannnn.... ;)

Freaky said...

nasib baik aku bukan penggemar durian. hehe

Nasriq said...

ce gi jumpa Dr... mungkin ada darah tinggi kot...

delarocha said...

tak makan durian

Niena Pengembara Ilahi said...

best nye durian... lagi2 yg isi kuning tu...

syrupmasin said...

hai hantu durian..sep sikit :D

Cinderella said...

duriaannnnnnnnnnnnnn...grrrrrrrrrrrr =.="

Cinderella said...

duriaannnnnnnnnnnnnn...grrrrrrrrrrrr =.="

Syuxer said...

durian ni bisa syuk makan 6 ulas je..lebih dari tuh..rasa nak berak je hahahahah..so syuk makan sikit2 je..ala bagi kat orang lain jugak kan hahaha

PinKy MoMMa said...

akak mmg antu durian yie hehehe..
sedappp ooo ;)

Srikandi Cinta said...

Betul tu, bukan setakat sakit kepala kalau makan durian banyak2.. badan pun boleh jadi panas dan lagi teruk demam..

so, makan kena la berpada2 :)

FarhaNezam said...

aku lama tak makan durian.. leleh air liur waa~

muhamad hanif said...

minum air suam banyak2 tau..


AHAHHAHAHAHAHA

Wanie said...

banyak nye makan..huhu
bawak2 la insaf ye..:P

Mr.Thinker@Ali said...

Kena perbanyakkan minum air masak lepas nie tau Ayie. ^^

Noorae said...

ek...ade jugak org sakit kple sbb makan durian...musykil. den mmg giler durian...hehe

amir aizat said...

waaahhh makan durian! nak jugak

fa said...

fa baru lps mkn durian smlm.. x byk yg fa mkn sbb sakit tekak..
tp, tp... byknya ayie mkn durian.. hee ^^

adan said...

kenapa la entri ni kijam sgt.. asal sebut pasal durian ni.. telan liur tahu..

sye men lahap je durian tak pernah lak sampai sakit.. maybe lain gen kot..

btw thanks petua picit2 leher bro..

Anonymous said...

nak tanya...tang leher tu kat mana..selalunya kat tepi kiri kanan ke

alif haris said...

mkn durian berlebihan bahaya gak ayie kpd yg tak tahan .. alif pn same ..

syarifahsidrus said...

tak pernah pulak effect kalau makan durian banayak2..
tapi durian kan panas~~

harrazdani said...

ayie petua orang tua2 kalau selepas makan durian...ambil kulitnya isi air suam dalam tu...dan minum.....cuba yer :)

GaRy™ said...

hahaha... x makan durian langsung pun.. hahaha...

erika nuris said...

jaga ksihatannn...ooo kalu sakit pala wat cm tu ye..hmmm...

diana said...

suka durian jugak..
selalunya boleh makan 2 biji je la..
lebih2 tak larat la pulak...

cik sakdi said...

kite ngan geng satu rumah hari2 beli durian. dah 3 hari berturut2 dah mencekik durian. haha nasib baik x sakit kepala walaupon kadang2 rasa badan mcm panas2 sket. hehe

zati embong said...

kat belakang telinga pun leh picit gak.hihi

EZAN IDMA said...

kene slwt pastu minum air gune bekas durian

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku n kalau melantak 1 bakul durian pon larat lagi tau :)

sergeant keroro said...

lame tak makan, lupa da rasa camne :P

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014