July 10, 2011

senyuman mu begitu berharga

السلام عليكم

satu hari dekat rumah daripada pagi sampailah ke petang nie ayie jadi suri rumah kejap. kahkah ialah sebab ahadkan, hari cuty and then umie abd ayah memang akan urusakan kedai. ayielah yang kena uruskan rumah. apa guna ad ayie dekat rumahkan? selalunyer umie sahaja yang uruskan semunaya tapi benggang ja dengan adik ayie yang no.3. haha

geram degn dia sebab tidak mahu dengar kate lansung and tak selesaikan lagi tugas untuk kemas rumah bahagian depan. masing-masing ad kerja masing-masing and nasib baik juga twins dekat rumah ibu( mak ngah),. so, senanglah kerja-kerja nak kms rumah. kehkeh

apa kaitan pula ea dengan tajuk dekat atas. actually ayie nak cerita pasal senyum nie. cuba korang senyum sekarang nie. mesti korang semua akan rase happykan dan hilang masalah juga. betol tak? kalo ayie memang incya-Allah senyum itu akan sentiase dilontarkan kepada sesiapapon.

pernah tidak korang lontarkan senyuman tapi dia buat bodoh jer? kahkah kalo ayie oang macam gitu abaikan shje maybe dia bad mood @ naluri untuk senyum tidak ad kot. kuikui banyak kelebihan senyum, walopon korang senyum dekat orang yang tidak dikenali secare tidak langsung orang akan cakap korang tidak sombong.

so, rajin-rajinlah korang senyumkan diri. sebab kadang-kadang dengan senyuman juga boleh menyebabkan orang sekeliling akan rase bahagia dengan senyuman korang tapi jgn senyum syok sendiri. senyum ala kadar shje.
kata nabi, Allah kalau mahu berikan kebaikan kepada hambaNya, Allah mulakan dengan musibah. Jikalau anda dapat musibah, redha and check diri, etulkan diri, sabar dan redha. incya-Allah benda baik akan datang.
.... Always Smile ....

35 comments:

Nurnajwa said...

Kte tgh senyum ni.

:]

Freaky said...

haha aku tengah snyum ni ayie :D

Rozuan Ismail said...

senyum mmg free.x payah bayar.

wan akan jrg online seminggu ni.huhu nak blik kg.huhu.jumpa lg

siti kektus said...

senyum kan petua awet muda. hehe ;)

Syuxer said...

senyum itu menampakkan kehenseman semulajadi..:)..

aaa kes orang tak balas senyuman tuh kat syuk,kadang2 syuk cebik muka balik..hhuhu..lantakla dia heheh

Aisyah Aina said...

aku pernah senyum2 kat sorang laki ni....lepas tu dia cakap aku nak mengorat dia pulak...malu gila...hahaha

Aman Ibrahim said...

meh main membalas senyuman dengan aman hehe..

~HanAlia said...

senyum xperlu kata apa2 :)

Lieyly ︱ Alia said...

senyumlah , senyumlah ahaiii cek mek molek..ahaha !

suka senyum jgk ;)

smpai org pgl alia minah senyum..kejam betooi..

ABU said...

oh selalu je jumpa orng macam tu.. hampeh gile..terus aku cop kerek..hahaha

IMANSHAH said...

Blog saya ada masalah, sudi kiranya jika dapat clearkan HOK SENGOTI dari blog list, then masukkan balik..dah banyak cara saya cuba, tapi nampaknya masih gagal

muhamad hanif said...

you smile, i smile..;)



HAHAAHHAHAHAHHAHA

yad'z said...

senyum.. tak perlu kata apa2 .. hehehe.. =)

hawiz said...

hawiz pon ngah senyum nie ayie..hihi..^_^..

syrupmasin said...

senyum nih..ngeh-ngeh :D

yatie Awang said...

kakak memang suka senyum, kalau sambil berjalan2 berselisih kakak memang murah dengan senyuman

tapi kakak pernah jumpa dengan orang bodoh sombong, kita senyum dia buar dekkkk...je, eeee.....sakitnya hatiiiiiiiiiii

Fathiah Hamim said...

senyum je baca post neh. hehe senyuman kan satu exercise. =)

syarifahsidrus said...

senyum, tak perlu kata apa2.haha
tapi ramai sangat orang yang susah gila nak senyum

alif haris said...

bace entry sambil senyum ^^ :) hehe

zati embong said...

agak2 kalau bt salah kan,pas2 snyum org 2 xjd marah x?

Far8 budak baik said...

tu ar kadang2 aku
senyum sampai org sekeliling aku
cakap aku gile..
hahahaha =p

azwa amani said...

smile always....

sergeant keroro said...

tengah senyum XD

Arpiiz said...

samalah kita ayie, adik degil ya amat, kalau dah macma tu memang dah tak senyum lagi dah..hehe

Wanie said...

senyum selalu boleh awet muda tak?hehehe

Nasriq said...

aku jarang tersenyum...

Muhd Aizie said...

Pernah juga alami situasi yang lebih kurang sama. Aku senyum dekat salah seorang pelajar senior dekat campus aku. dia tak balas . aku tak kisah pun. buat bodoh sudahlah! sekarang bila aku dah glemer satu campus , dia senyum kat aku, aku senyummmm kambing depan dia. lalaalla ...

:Cikgu Akim: said...

senyum2 selalu..hu3..suka tengok transformasi blog ayie..keep it up!!!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

senyum sambil menaip....:P

Scya Lollita said...

senyum itu ubat . kan ?

Bro ahmad said...

senyum itu sedekah kan? bro dah tukar edintiti ni xixixi cantik tak?

apik pehe said...

hahah..penah jer senyum kat orang yang takleh senyum..hehehe..

wat derk jer la..

HonEyBuNNy said...

ila datang baca entry ne dengan senyuman......;-)

senyum sokmo...

YOUsoF said...

*Sambil tersenyum.. ;)


Kadang² dah tau orang tu macam susah nak balas senyuman kita, just senyum tanpa tengok mata dia..

wan said...

xrugi pon senyum..btw kata2 kt bwah 2 menarik :)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014