July 30, 2011

korang ada jiran tidak??

السلام عليكم

penat sudah berjalan-jalan di bandar disamping mencari-cari apa yang patut dibeli untuk my grandmother. lagipun sudah mahu puasakan? so, tadi temanlah nenek kesayangan pergi beli ikan + kopi + gula 10kg. lawak dok, nenek suh pi beli gula 5kilo yang ayie ini beria masuk super market pergi beli 10kg. dahlah tidak ad plastik kalo hari sabtu macam begini. sampai kereta nenek ketawakan sebab beli banyak sangat. ingat nak buat kuih apa. 

abaikan yang ayie tengah lalok tadi tapi sekarang cuma mahu cerita yang korang ada jirang tidak? ayie ada jirang tapi sebelah kiri sahaja. kalo sebelah kanan, depan and belakang adalah pokok sawit. hebat tidak jiran ayie. perghh best jirang dengan pokok kelapa sawit sebab sentiasa tenang sahaja mata memandang disamping kalau petang alamak beranginlah nampaknya.

kalau duduk kampung biasalah macam begini suasananya lagi-lagi duduk area yang memang banyak sawit macam kampung ayie ini. haha memang berangin sahajalah kalau waktu petang. kadang-kadang rasa panas jugalah sebab global warmingkan. fahan-faham sahajalah. tapi part paling best adalah waktu malam sebab sunyi sahaja.
kalau korang suka duduk area bandar @ kampung? boleh bagi eason tidak. ayie mahu tahu jugakan.
kalau ayie lebih prefer kampung sebab ayie sukakan kedamaian lagipun ayiekan tidak suka kawasan yang sesak grenty hot sahaja ayie ini. macam tadi, puas twins and adik sedara ayie kena marah dalam kereta sebab buat bising and then mahu menangis-nangis pula. memang hotlah jadinya ayie niekan. (nampak sangat ayie ini tidak penyabarkan. sob3x).
perhatian sesiapa yang mahu link exchange dengan ayie and telah masukkan blog ayie dalam bloglist mereka tetapi ayie tak masukkan nama korang dalam bloglist ayie. try inform ya. nty ayie masukkan dalam bloglist yang baru.
see my house. yang kiri itu rumah pakcik ayie warna hijau. tengah-tengah rumah ayie and then kanan, depan dan belakang itu kawasan kelapa sawit. haha inilah jiran ayie.

36 comments:

syAzAnA said...

kalau aku, tak suke duduk kat kawasan perumahan melayu sebab nanti ada mesyuarat tingkap. kau paham kann? hehehe.

Jawapan #10 Wordless Wednesday!

alif haris said...

alif suka duk kg sebab nyaman ..tak bising bunyi mcm2 .. jln tak sibuk sgt :)

Nurnajwa said...

Best dpt dduk kg ni tp nyamuk dia jgn ckp ah -- Gemok gemok je.

Aha, ayie lalok slh bli gula :P

SoLy SoLicious said...

suke duk kampung !!!.. jiran2 pun ok..suasana pun damai je...heee

suriani azwan said...

jiran kak sue sebelah kiri ada org...sebelah lagi padang bola...ngeeee....

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaaaa .. Tia suka suasana kampung .. tapi bila mlm dah tak suka . nak-nak kalau berjiran dengan hutan .. walaweh , seram sejuk je rasa .. huhuuu :)

Aisyah Aina said...

duduk kampung best....kalau malam2 nak tidur lena je....takde bising2 :D

Sunah Sakura said...

rindunya suasana kampung!

diana said...

suka yang rumah akak sekarang ni..
kat pekan la..
nak kata bandar sangt tak jugak..
tapi dok kampung akak tak berapa suka..
sebab bukan rumah sendiri..
hehehhe..
kat kampung rumah mak..
kampung suami rumah mertua..
jadi lebih suka dok umah sendiri.
tak kira la pekan ke kampung ke yang penting rumah sendiri .

yatie Awang said...

kakak dibesarkan dikawasan bandar, dan tak pernah rasa kedamaian hidup di kawasan kampung, jadi tak tahu nak kata

Wanie said...

haha..tak dengar arahan nenek betul2 ni..

wanie membesar duduk dekat kawasan taman..tapi teringin nak duduk kampung, lagi sejuk & tenang..

misspurple said...

nsa suka dok kmpung tpi nsa nie jnes x suka dok diam..shari dua mybe oke dok kg,msuk smnggu mula la jdi blur... :P

Tukang Karut said...

aku suka duduk kampung pasal aku boleh makan makanan masakan mak aku... hoho...

Freaky said...

kampung memang best ayie.. aman jee .. haha

aiman fanboy k-pop said...

kalo aiman,dua2 bagus...kalo kat kampung,aman permai jew..jauh dr kesibukkan kota,pot pet hon kereta,lori n sbgnya..haahhaa..kalo kat bandar plak.....apa yg kita mahu ,semua ada...nak join konsert kpop pon senang..haahaahaahaahaa...asyik2 kpop...

Obat Sakit 2011 said...

rumah yang bagus gan

G3-lina said...

KAMPUNG KOT.. SBB AMAN JE.. TAPI BANDAR PUN OKE JE.. TAKDE ORG BUSYBODY


**bace step2 dye je.. kalau penerangan boutsnowball effect tu agak pnjg sikit tu sbb ta paham..

ibu hidayahamin said...

saya suka duduk kat kampung...

sergeant keroro said...

kampung memang best XD

nadiaazira said...

wah, tajuk entry yang lebih kurang rupanya...hehehe....kampung best kan... =)

mary ann ;) said...

saya ada jiran jugak!

belah kanan ada pokok2 kelapa, belakang ada pokok getah, and kiri baru ada umah org...

hehehe..

saya pon suka tinggal kat kg..tenang je. ;)

syrupmasin said...

ade jiran bole tukar2 lauk puase nnt :D

TYNTHA LANA said...

Ayie, bandar n kampung..sama2 ada lebih dan kurangnya..tapi memang bersyukur lah ada kampung..sapa takda mmg rugi!hahahaha

Novelgurl said...

bestnya umah tuh,..nk try dok..hehhe.
sy prefer kg sbb kt bndr yarkkkk ~!

Ezad Skytech said...

dok kampung memang best..tenang..aman je kan..=D

UNA budak BAEQ said...

kampung paling bestttttttt . boleh potosot potosot ! hahaha

bangga jadi budak kampung ;)

ILA HonEyBuNNy said...

seronoknya duduk kampung...

ila dah xdk suasana kg...rindu sgt2 nak duk kg...aman n tenang ja kan...

Rohaizam Rosli said...

dok kampung dgn kejiranan yg mantap lg best... wajib ada kejiranan yg mantap lg best kalau tak, tiada makna tau... huhu xsuka dok dalam kejiranan yg penuh hasad dengki... xsuka !!! hahaha

shahjiehan said...

shah pon dok kampung jugak!! hehehe.. mmg bes..damai je...

Ahmad Yasir said...

yup, suka duk kampung jugak..sebab malam2 mesti sejuk..hehe

lagi pun x bising kalau kat kg..

IMANSHAH said...

saYA sukA bandar especially ipoh..huhu

Azham Vosovic said...

damainya dunia ciptaan Allah...

cik sakdi said...

jiran jauh maa. lot kanan kiri xade umah, tp depan ade jiran gak. kite berjiran ngan semak samun. lg best. HAHA

AIEN NOT ALIEN said...

suka duduk kampung..jiran2 walaupun ramai warga emas tetap best bila tukar2 lauk lagi best...air tangan dorang sedap...hehe...

Mrs.Yie said...

akak lebih suka duduk dalam suasana kampung lebih nyaman dan tenang.. :)

siti kektus said...

samalah. belakang umah pon kelapa sawit gak. haha :p




pastu dari rumah dah nampak gunung. peh, masyuk je pagi2 ni. ;)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014