July 12, 2011

tumpang sampai depan sat ...

السلام عليكم

pagi lagi ker ea? dah masuk malamkan. haha nampak sgt aku nie memang rajin bangun pagi-pagi. saja jer nak cerita pagi tadi ye hal. by the way, pagi-pagi memang dh kena bangun sebab solat subuh nd ayiekan driver. so, memang kne anta anak-ank murid pergi sekolah ah. huhu kalo dok rumah pagi-pagi macam biase kena layan twins. nasib baik pagi nie diorng ikot umi and abbie pergi ke kebun durian untuk ambik durian and dijual.

aishhh, sebenarnya nak cerita. mase tadi pagikan mase ayie dalam perjalanan pulang nak balik rumah. lalulah dekat satu lorong kampung nie. tapi lorong kampung tu seriously memang rumah orang jarang-jarang ad and then mase tengah drive tu ad pula orang mintk tumpang nak pergi depan.

tapikan ayie rase tidak sedap hatilah jadi memang ayie tidak tumpangkan pon and terus gerak jalan jer bt tidak tahu. korang jgn tiru plak cara nie memang tidak baik tapi korang kne consider banyak benda juga aw. first, korang drive sorang and then tempat sunyi. better tak payah lh nak tumpangkan orang kalo tidak kenal. second, kalo ad member disamping baru boleh tumpangkan orang. jika ad berlaku apa-apa, ad member sekurang-kuragnya.

sebenarnya, ayie tidak kisah sgt nak tumpangkan orang and biase bt mcm gitu cuma ayie tumpangkan orang yang tidak dikenali kalo tempat tu memang sentiasa ad orang and then ad kawan disamping ayie. kalo sorang-sorang maaflah ayie memang kureng sikit nak tumpangkan orang. huhu

alamak, melalut sudah asik macam ulang benda yang sama. grenty korang binggung. nak taye korang juga. kalo korangkan. korang tumpangkan ker tidak ea kalo macam gitulah keadaannyer. huhu

32 comments:

Muhd Aizie said...

Hye Ayie. Aiz datang ni.
kalau aku kan, aku tak tumpangkan. Sebab dekat area kawasan perumahan aku ni dulu ada kes yang lebih kurang sama macam kau ni. Sorang mamat ni drive. Then, dia ternampak ada sorang mamat indon terbaring dekat tepi jalan. So dia pun berhenti kann kereta dia. Terus mamat indon tu samun dia!

zati embong said...

hmm kdg2 niat kita ikhlas tp kita xtahu niat org 2 kan?

syarifahsidrus said...

tak semua orang yang nak tumpang niat baik. mana tau taktik je tu~

yatie Awang said...

kalau kakak tak nak jugak...eee....takuttt

Mr.Thinker@Ali said...

Huhuhu. Betul itu. Skg ni, macam2 boleh berlaku Ayie. Kes bunuh lg2. Kalau x ia2, jgn ler numpangkan org yg kita x kenal. Ditambah pula kawasan sunyi. Seriously they got their chance to ambush you. LOL! So, apa yg Ayie habaq kt orang tu? Ada emergency call or ada perkara pnting kena buat? ^^

Shahrul Izwan said...

kuang kuang kuang! hehe agak2 yg minta tumpang tu manusia ke bukan manusia? haha joking! :P

alif haris said...

betul ayie .. skrg orag jahat ada di mana2 .. kita yg kene berwaspada ..

DanieL AdiE said...

STUJU!

LaLa said...

lau lala pon x tumpangkan...
tindakan awak memg tepat...
not selfish ok...

SoLy SoLicious said...

nak tumpang kete buleh cu..nek nak ke kedai depan sane tuh~

tet.... heee..

syrupmasin said...

berjage2 demi keselamatan kan :)

Freaky said...

haha kalau aku pun x bagi tumpang.. bahaya woo..

siti kektus said...

kalau nak tempah maut, tey lah tumpangkan.

ai, mmg tak berani lah den nak tumpangkan. :p

Nasriq said...

kalau perempuan cun, jangan kata tupang, nak hantar depan kubur pun boleh... hoho...

Wanie said...

pagi tu kul bape ayie?
kalau dah kol 8, orang kot..hehe
tumpang je la..
kalau tak subuh lagi, memang tak la..

diana said...

ish..
kalau akak jangan kan nak tumpang kan..
nak berenti bertanya dia pun idak la..
takut..
entah2 hantu..
hehhehe

IMANSHAH said...

saya mudah kesian

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. btul tu, tpi sy ni mdah kesian.. xsmpai ati plak

Syuxer said...

jangan bro..:)..banyak kes2 gila..samunla,rompakla,bunuhla..

even ada teman pun jangan k..lebih2 lagi tempat tak ramai orang,lagi parah..kerna dunia neh dah x selamat dah..ramai mental punya rosak dalam kepala..heheh

Lieyly ︱ Alia said...

woo kalau sunyi2 tuh xpyh kot...
ngeri tuh ayie...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku ne pon jenis cepat kesian.. tumpang kan aje.. pastu pasarah je la apa yang akan terjadi :)

syirah rasid said...

errr. seramm! tp an, tah2 dia pon tkut agknye dok tmpt sunyi cmtu. cemana ghupenye? haha
tp better xpyh kot kalo sorg. seerrrrrram. noktah.

muhamad hanif said...

saya tumpangkan je..



LALALALALALAA

safwanmahzin said...

1st time sampai cni...kalau saya konpem xbg tumpang kalau sorg2....

vampire's lovex said...

hoho menakutkan..

kalau aku,x tumpang kan kot..

1-sebab aku penakot,entah2 tu hntu ke haha..

2 sebab sorang2...so nasib la org tu..maaf ye..

hoho

ahsfantasy24 said...

Kena hati2..
sekarang byak org jaat..
beringat sebelum kena :)


Jom Jenguk:
Kamu Melayu? Apa kamu tak sayangkan bangsa? Tak cintakan Bahasa? Tak terfikirkah tentang anak-anak kampung? Jangan pentingkan diri sendiri! Jangan hina dan perlekeh bahasa kita!

cik sakdi said...

kalau kite x bg tumpang kot kalau sorang2. eh durian eh? kite semalam beli durain sekilo rm2 je., murah ooo sedap ooo, hehe

kotak bulat said...

kb pun tak tumpangkan orang...sebab kb bawak moto je.. :P

Bro ahmad said...

tak tumpangkan kesian pulak..tengok keadaan la..kalau syak tak baik baik tak payah la,,

Far8 budak baik said...

kita sama kot..kau pun dah bagi tahu kat aku hari tuuu..
hahahahaha...tapi aku drive budak
tak penah pun ade org nk tumpang..
kalau aku tgk awek jln tekedek
kedek kat dpn tu mmg wajib berhentilah...hahahaa

PinKy MoMMa said...

kalau akak..tak kot dik..takutttt..
perempuan kena berhati hati skit huhu

sergeant keroro said...

betul, kita cuma nak hati-hati. kadang-kadang trick jek diorang tu nak samun semua bagai

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014