December 14, 2010

entry meletup ..

assalamualaikum semua ..

indah sungguh suasana malam nie ..
dihembusi bayu malam yang indah sekali .
setiap kali memandan keluar jendela melihat keadaan KHAR yang sepi membuatkanku rindu akan kampung halaman nun jauh di selatan sana .
tadisempt buall dengan abbie tapi tak dapat nak cakap dengan umi sebab umi tengah goreng pisang untuk dijual .
bila ayie lihat kembali mula abbie dan umi, di mana mereka sanggup berkorban dan bekerja siang dan malam demi anak-anak mereka, begitu teruja aku dibuatnya .
dalam kamar kecil hati aku, aku berkata, " bila ayie sudah bekerja nanti, akan ayie bahagiakan mereka tidak seperti sekarang ".

(sedeh lah pula)

cukuplH ayie meroyan malam nie, tapi memang rindu sangt dekat parents . sekarang berada di bumi KHAR jauh daripada parents untuk menjalankan tanggungjawab sebagai seorang rexco yang telah diberikan amanah . huhu

(apa ayie membebel ni)

sebenarnya nak ceritan ni ..
jangan tukar channel aw .
hari nie gembira sangat, sebabnya first followers ayie dah seratus . wow . selama 3bulan 1hari berblogwalking dan ni hasinya . not badlah .
tengok gambar nie kalo tak percaya .


followers yang ke-100 tu adalah abg loqman hakim . dia pun students UPSI dan JMK KAB (exco kebajikan) . best sangt-sangat sebab dapat kenal bro loqman hakim .

seterusnya tadi, abg ben buat entry pasal guru . ayie sahaja lah introduce diri dan cakap bakal guru matematik . tetiba shja tup-tup ada entry baru abg ben buat pasal dia buat list jangan jeling cikgu ya!! tak pasal-pasal blog ayie tersenarai .. yahoo .. bestnya dan secara tak langsung dapat kenal dengan cikgu-cikgu yang lain kelak .

nak tengok gambar tak . tengok dekat bawah nie ..


nampak kan, tpi ayie sudah tukar loh nama blog kepada coretan kehidupan si cucu umie . kenapa tukar ?? nantikan di next entry .

secara tidak langsung, ayie dah tukar background blog baik nampak simple shja . dan hasinya seperti sekarang . hoho dan ad buat header juga tapi malangnya tidak boleh digunakan . nak tengok header tu . jom terjah sama-sama .


okay tidak header nie .. hehe
idea tercetus semasa dok teringt seseorang si kampung ..
sampai disini dahulu entry ayie .. salam semua . salam ukhwah .

6 comments:

nur intan hazirah said...

tahniah....salam ziarah....bakal guru....
:)

azrinrahim said...

nur intan hazirah: terima kasih ya .. ayie biasa2 sahaja ,, seorang guru yang nakal ..hoho

nur intan hazirah said...

hehehehe sama la kita....bakal guru yg nakal tp berwibawa mungkin ;P

azrinrahim said...

nur intan hazirah:

incya-Allah berwibawa disamping dapat menjalankan amanah sebagai guru kelak . incya-Allah ..

nur intan hazirah said...

segala bergantung atas niat dan keinginan...baik nia kita eloklah hasilnya :)

azrinrahim said...

nur intan hazirah:

betul tu yang pentng niat kena betol ..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014