December 19, 2010

perubahan yang mantap ..

Assalamualaikum semua ..

alhamdulilah, pasti semua sekarang sedang menjamu selere bersama insan yang tersayang . harap-harap sebelum menjamu selera tu, sudah selesai melaksanakan tanggungjawab yer . hari ni nak cerita tentang perbezaan diriku .

ayie kenapa nak cerita benda-benda macam nie ?

tadi petang sebelum asar, adalah buka album dekat lappy nie dan terjumpa pulak pics-pics lame dalam nie, pics masa sek rendah, sek men, matrikulasi dan now . bila tengok balik ? ad bnyak juga perbezaanlah . haha kelakarkan . diri nie still maintain kecik jer cuma wajah sahaja yang berubah . macam apa tah, kalau terkenangkan masa sekolah rendah , yang paling best adalah masa year six . time memang bnyk pengalaman sebab pernah wakil zon selatan g pertndingan hafazan peringkt daerah dan alhamdulilah 3tahun berturut-turut tak pernah menang . yang menang orang yang sama sahaja kot . hehe time kalah sahaja mesti nangis kan, sebb masa peringkt daerah mesti dapat pilihan surah yang tidak berkenan . hehe tapi nak buat macam mane, nak tak nak nie pertandingan , adatlah kalah @ menang tu .ada masanya kita berada diatas dan ada kalanya kita berada dibawah . nak tengok ayie masa kecik . tak payah lh . buat malu sahaja . hehe

seterusnya bila masuk sekolah men , ayie tukar bidang dan profesyen pulak . cehprofesyen ker . bukanlah, just minat mendalam dalam bidang, syarahan, pidato dan kuiz-kuiz agama . alhamdulilah, yang berjaya sekali adalah semasa form 3 dan form 4 . dua kali dapat melangkahkan kaki ke peringkat negeri . tanpa diduga, semasa form 3 dapat mengalahkan senior form 5 gitu . hoho berlagaklah pula . bukan apa, actually time tu adalah orang yang paling kecik sekali kot , bak kata pepatah, " kecil-kecil cili padi ". dan masa pertandingan tu buat dekat sekolah aku, bangga lah juga dan cikgu mariam siap belikan baju tu untuk ak untuk dipakai masa peringkat negeri nanti . alhamdulilah walaupun kalah di peringkat negeri tapi gembira juga dapatlah no dua tahun berturut-turut tu . masa sekolah men nie jugalah aku ad kes dengan cikgu dan hampir-hampir ke mahkamah . tak ingat kmbalilah, sebab ak pun bakal bergelr guru juga . hehe


nie masa zaman sekolah . wow, dikelilingi wanita . huahua masa sekolah men dulu . incya-Allah sekarang tidak lg .

seterusnya zaman matrikulasi, alhamdulilah dapat mengharungi satu tahun dengan baik dan gembirra sekali bersama-sama sahabat F1P7 . alhamdulilah, masa praktikum dengan mereka nie, kiteorang kira satu praktikum yang mantaplah dan dapat kekalkan sebagai praktikum terbaik untuk 2 semester . hehe hebat tak ? huahua hebat ker . biasa-biasa sahaja . dalam menerawang kehidupan seterusnya disamping mengejar cita-cita kami semua berpecah dan kebanyakan daripada kami adalah bakal engineer, kira-kira dalam 90% dan lebih 60% menerima tajaan JPA dan MARA . huhu cuma ad certain tak dapat termasuk ayie . sedihnya . haha tapi takpelah, mybe bukan rezeki ayie masuk UPSI untuk dapat biasiswa . nak tengk gmbar masa matrikulasi . 

kelakarnya, ad perubahan tidak ? huhauah

selepas meninggalkan zmaan matrikulasi dan now di UPSI . ayie pelajar tahun satu program AT14-ismp matematik batch 2010/2011 . alhamdulilah, semester satu sudah berakhir dan sedang menantikan semester 2 pula dan result incya-Allah keluar pada 25/12/2010 nie .ayie dah buat yang terbaik dan incyya-Allah ayie terima semuanya dengan hati yang lapang . akan berusaha untuk semester kan datang untuk terus berjaya lagi . nak tengok pics sekarang . hehe

inilah azrinrahim .

apa pendapat korang tentang tiga-tiga gambar nie . ad perbezaan tak ? ngeh3x . kelakarkan . alhamdulilah, sekarang semuanya telah mendewasakan ayie . layan semua, jangan tidak layan . okaylah sampai sini sahaja entry kali nie, biasa-biasa sahaja . ukhwah fillah . 

4 comments:

DanieL AdiE said...

x pakai spec..tu yg nmpk sgt2 berbeza...


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/serasi-bersama.html

azrinrahim said...

daniel adie:

sir,tak minatlah nak pakai spec nie..hoho tpy terpaksa pkaijuga kalau tak nty boleh tumbng..hoho

diana said...

mesti lah berbeza kan,...
kecik2 dulu pipi bulat..
dah besor..
rambut lak pacak..
biasala kan..nak nampak ensem..
baru la awek mari..heheh

azrinrahim said...

DIANA;

mane ad kak..tak fikir awex lg..lambt ag masa nk fikir ker arah tu..hehe masih jauh untuk merasa nikmat ad seorang isteri,..haha ayat poyo

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014