December 2, 2010

kecewa dengan sahabat

aku kecewakan sangat hari ni .
bukan sebab exam .
enth lah tiba-tiba sahaja sahabat ana lari daripada diri ana .
puas ana mencari solusinya untuk dia sentiasa dengan ana .
tapi akhirnya ana lecewa juga .
walau pun kami bersahabat di alam maya, tapi ana sudah anggap dia seperti abang ana loh .

kenapa berlaku kepada ana time ana tengah menghadapi examination .
bolehkan ana menepuhinya ??
adakah ana larat untuk berhadapan dengan semua ni ??

ya Allah kenapa benda ni boleh berlaku dekat ana ??
boleh kah ana ....
entahlah, ana tak tahu nak cakap apa  sekarang .
harap-harap benda begini tidak mengganggu study ana untuk lagi 2 paper .
ya Allah permudahkan lah urusan ana .
ana sayang sahabat ana .
tapi sekiranya ini yang engkau rasa baik untuk ana .
ana redha untuk lepaskannya ya Allah .
semoga di berbahagia di sana .
ana tak akan ganggu kamu lagi .
ana tahu kamu sudah benci sama ana kan .
so, hope kamu gembira ya dengan sahabat-sahabat baru kamu disana .
sape lah ana ni ..??
hanya insan yang ingin menumpang kasih sahaja .

kalau dari dahulu ana tahu perangai kamu begini .
sudah lama ana menjauhi diri daripada kamu .
tapi disebabkan sayang sebagai seorang umat .
ana tak hirau pun tentang kata-kata sahbat lain mengenai kamu .
tapi sekarang ana sudah lihat sendiri .
ana cuma mintak maaf kalau selama kawan dengan kamu ana ad buat silap, terkasar bahasa and so on .
maafkan ana dunia akhirat ya .

nama sahaja sahabat sejati .
tetapi sahabat juga yang meleraikan ikatan tu .
ana terima dengan redha .

4 comments:

Awang Hafiz said...

Sabar ya dik.. zaman sekarang, susah nak cari yg betul2 menghargai hubungan persahabatan.. ramai mahu jadi sahabat, tapi tak cuba menyelami erti sahabat sejati.. ape2 pn gud luck exam.

http://awanghafiz.blogspot.com/2010/01/sahabat.html

azrinrahim said...

awang hafiz:

thnkx bro awang coz bg nasihat dekat adik.. incya-Allah nasihat bng 2 berguna untuk adik menghadapi masa-masa akan datang..

azwa_amani said...

sabar lahh..xde perkara yang berlaku tanpa sebb...kita jer belum sedar n nampak hikmhnyer...yng penting jangan simpan dendam..

azrinrahim said...

awien:

ayie xsimpan dendam loh .. n sentiasa doakan dia bahagia dengan sahabat baru dua.. susahkan nk cari shabat yang fham kita?? huhu

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014