December 11, 2010

persahabatan ..??

dalam melayari dingin pagi yang senjuk dari tingkat 4 ni .

ana bukak lah FB tdi .

sebab dah lama tak bukak FB .

bukan tak bukak terus, tapi jarang sangt ambik kesah pasal FB ni sebab dah ad blog .

hahaha, berlagak ea sekarang mentang-mentang dah ad blog .

tadi ana sedang dok kaco sahabat tengok blog dia .

tetiba shja ad orang nk chat dengan ana dekat FB .

ana pun tengok, rupa-rupanya sahabat ana .

dia nak mengadu nasib dengan ana . ana pun dengar shajalah menjadi pendegar yang setia . hehe macam best lah pulak dengar cerita dia paal sahabat ni .

nak dengar perbualan ana dengan dia:

jom kita terjah bersama-sama .:

gurl: assalamualaikum .. cikgu ayie

ana: waalaikumsalam .. tutttt

gurl: knape sahabat ada time waktu senang sahaja .

ana: knape kata begitu plak .? tidak semestinya waktu senang sahaja, sahabat ada juga waktu susah .

gurl: iye ker ? kenapa tidak berlaku kepada saya ?

ana: tidak jugalah saudara . lihat pada sahabat saudara lah .

gurl: ana rungsing sekrang. Septotnya ana duduk dekat gua lah . bru tidak sakitkan hati orang .

ana: kenapa begitu saudari . setiap kejadian pasti ada hikmahnya .

begitulah serba sedikit perbualan ana dengan sahabat ana ..

sambung balik cerita mengenai sahabat .
cuba renung hadis-hadis di bawah ni .

sudah mengahayatinya .

kamu rasa kamu baik untuk sahabat kamu ?
kamu ingin menjadi seorang yang baik untuk sahabat kamu ?
doa untuk sahabat kamu .
jom kita hayati hadis ini pulak .


pintaku padamu sahabat .
baca hadis ni untukmu wahai sahabat .

dengarlah wahai sahabat . nukilan ana sendiri .

wahai sahabat,
kemana kamu pergi,
dirimu tetap akan aku ingati,
dan aku sanjungi .

wahai sahabat,
tanpamu disisi ni,
tiada makna hidupku,
sahabatlah tempat untuk bercerita .

wahai sahabat,
hidupku akan berduka,
bila dirimu tiada disisi,
i love you sahabat .

okaylah sahabat . sampai disini entry ana .
jumpa dilain entry . salam ukhwah .

8 comments:

roxybelleiyramethyst said...

eiyra syg sgt kalo eiyra de sowg y bergelar sahabat...satu ketika dlu eiyra de sahabat...eiyra nges n suka duka sama ngan die...but one day die khianati eiyra...eiyra still le bagi die pnjam bahu utk menangis n share masalah...eiyra da lme maaf en die...juz xle nak lupe en pe y die wat 2...pe pendapat ayie???

azrinrahim said...

eiyra:

bagi ayielah kan .. jgan pernah kita ingt perbuatan yang dia lakukan .. just ingt masa kita bersama sahbat yg indah sahaja .. ingtlah bahawa setiap sesuatu yang berlaku tu pasti ada hikmahnya .. ni mungkin dugaan untuk eiyra ..kne tabah loh..

roxybelleiyramethyst said...

yeah...tabah r nie...smp skunk de lg y nme sahabat...hahahahha...eiyra owez ingt kenangan ktowg...but then pe y die wat kat eiyra smp wat mak eiyra sndri menitis en airmata...xle trime r cm2...anak mak nie bdk baek au...huhuhuh

azrinrahim said...

to eiyra:

sampai menangis ker mak eiyra .. syahdu nie .. btw, now ayie xpernah rasa lg khlgn shbt..cme rasa rendh diri dengn shbt ad.. knape diaorng pandai2 nsusah nk jadi rajin mcm diaorng tu ..hohohoh

immukmin said...

emmmm...sahabt yg baik adalah sahbat bila kita pandang wajahnya kita tersu mengingati Allah

azrinrahim said...

to imukminin:

mendalam maksud yg kmu utarakn itu .. sungguh susah untuk ana memahaminya .. huhu

roxybelleiyramethyst said...

ayie...rajin malas en bergantung p indivdu...tp xpe...pe y ayie ase 2bgs...utk bersaing en???huhuhu...eiyra pn ase d same thing....hhuhuuhuhu

azrinrahim said...

to ieyra:

smthng apa ?? bersaing untuk terus mencapai kejayaan bersama dengan mereka ..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014