Tuesday, June 28, 2011

10 pantai tercantik di Asia

السلام عليكم

disebabkan ayie sukakan akan keindahan pantai. tadi pergilah dok search apa-apa yang best dekat gogole pasal pantai. tapi terjumpa pula pantai-pantai yang tercantik sekitar asia nie. rasenyer macam nak pergi shje satu-satu pantai yang ayie akan senaraikan ini. korang nak join tak? jom kita terjah pantai-patai itu.
.
.
.
.
.
10. PANTAI CHENANG DI MALAYSIA


9. TIGA GILI DI INDONESIA


8. PATONG DI THAILAND


7. CHAWENG DI THAILAND


6. JIMBARAN DI INDONESIA


5. KUTA DI INDONESIA


4. SANUR DI INDONESIA


3. BORACAY DI FLIPINA


2. MAYA BAY IN KOH PHI PHI (THAILAND)


1. OLHUVELI DI MALDIVES


credit to sumber

seriously cantik-cantik pantai dekat atas tu. kalau lah ayie dapat pergi satu-satu dekat pantai tu. perghh, memang mantap ah sebb apa memang ayiekan seorang yang layan pantai and then bila lepak pantai tu ketenangan kaan datang secara tidak langsung. aishhh, grenty lupe punye akan pelajaran seketika. kahkah
apa korang fikirkan bila diberi peluang dapat melancong dekat salah satu pantai dekat atax tu. mantapkan. kahkah i like it.

31 000 orang kata ayie kiut:

Syuxer said...

sinila tempat yang mampu beri syuxer ketenangan andai bila stress..sumpah sungguh cantik pemandangan kat situ..malam2 lagi cantik heheh

nawal addina said...

cntekk ! 0.o

Mrs.Yie said...

sebut pasal pantai ni kan..hari jumaat ni akak nak pegi pulau kapas..hehehe :)

zie_ira said...

wahh,,cantik2 nye~~@_@,, mau juga pegi,,leh release2 tension + lepak2 dgn fmily kan,,

Freaky said...

cantiknyaaa.. tp nape banyak di indonesia.. ggrrr

Nurhafizah Mohd Noor said...

ya Allah , indahnya ciptaan-Nya :)
insyaALLAH . nak jejak kaki dkt salah 1 tmpt dkt ats nihh .

cik aisha said...

da lama tak pegi pantai...asyik g lata je...

pantai tetiba teringat tsunami...kalau tsunami dtg, dah xcntk la pantai2 2...;)

Amiirah Cassan said...

tak pa, bagi cantik lagi Malaysia ! FIGHTING!

Tutorial Resize Image

ghab van hal said...

rase macam nak pergi la..=)

zati embong said...

ayie,chenang kat mana?hihi

diana said...

tak suka pantai..panas..
lebih suka air terjun..:)

Bro ahmad said...

kt sipadan tak masuk list huhuhu
cantik tempat...malaysia ke 10 ^_^

CintaZulaikha said...

baru balik dr pantai batu burok td...cantek juga ...

muhamad hanif said...

banyak kat indon je ek ?


huhuhuhuh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

memang cantik ar.. kuasa tuhan kan... subahanallah

azwa amani said...

nak pi honeymoon kat pantai yang nombor 4 tuuuuuuuuuuuu..tak kira, nak juga nak juga.....

DanieL AdiE said...

Nak honeymoon ngan my future wife kat salah sebuah pantai di atas...

yatie Awang said...

cantiknyeeeee.....rasa nak pergi sekarang....

syrupmasin said...

yeahh..indon mendominasi..err..asal aku sokong indon nih??

aleen aiden said...

pantai chenang 2 xpnah dengar plak wlopon kat msia.hu3

Cinderella said...

harap2 bila kawen nanti suami mampu bawak g sini..hurmmm

Nasriq said...

cuba pergi pulau sipadan, mabul, mataking, sibuan, redang dan perhentian... bandingkan dengan yang ada dalan entry ni... jauh gila beza pasal kat sini belum banyak penerokaan manusia...

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia tertarik dengan Filipina , Thailand dengan Maldives . cantikkk ! maaf Malaysia , I dah curang dengan u seminit . keh3x :)

chemay said...

pic kedua last tuh best!!
cantik sangatttt

KRL kaprileader said...

klw list tukar 20 pon boley cari...hahha

alif haris said...

subhaanallah .. indah sungguh ciptaannya :)
yg bisa mmbuat hati gundah gulana kmbali tenag :)

Solihin Zubir said...

Subhanallah... sgt cantik...
pernah smpai pantai chenang je..
yg lain, ntah bila.. heheh..

Rozuan Ismail said...

Subhanallah.cantiknya pulau kat situ

Gen2Merah said...

indahnya ciptaan Tuhan

waN Mohd Salim said...

santek giler

syarifahsidrus said...

satu je malaysia?hee :)
seronoknya dapat pergi pantai~~~

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
Home | Tutorial | Tempahan
 
Powered by Blogger