June 28, 2011

10 pantai tercantik di Asia

السلام عليكم

disebabkan ayie sukakan akan keindahan pantai. tadi pergilah dok search apa-apa yang best dekat gogole pasal pantai. tapi terjumpa pula pantai-pantai yang tercantik sekitar asia nie. rasenyer macam nak pergi shje satu-satu pantai yang ayie akan senaraikan ini. korang nak join tak? jom kita terjah pantai-patai itu.
.
.
.
.
.
10. PANTAI CHENANG DI MALAYSIA


9. TIGA GILI DI INDONESIA


8. PATONG DI THAILAND


7. CHAWENG DI THAILAND


6. JIMBARAN DI INDONESIA


5. KUTA DI INDONESIA


4. SANUR DI INDONESIA


3. BORACAY DI FLIPINA


2. MAYA BAY IN KOH PHI PHI (THAILAND)


1. OLHUVELI DI MALDIVES


credit to sumber

seriously cantik-cantik pantai dekat atas tu. kalau lah ayie dapat pergi satu-satu dekat pantai tu. perghh, memang mantap ah sebb apa memang ayiekan seorang yang layan pantai and then bila lepak pantai tu ketenangan kaan datang secara tidak langsung. aishhh, grenty lupe punye akan pelajaran seketika. kahkah
apa korang fikirkan bila diberi peluang dapat melancong dekat salah satu pantai dekat atax tu. mantapkan. kahkah i like it.

31 comments:

  1. sinila tempat yang mampu beri syuxer ketenangan andai bila stress..sumpah sungguh cantik pemandangan kat situ..malam2 lagi cantik heheh

    ReplyDelete
  2. sebut pasal pantai ni kan..hari jumaat ni akak nak pegi pulau kapas..hehehe :)

    ReplyDelete
  3. wahh,,cantik2 nye~~@_@,, mau juga pegi,,leh release2 tension + lepak2 dgn fmily kan,,

    ReplyDelete
  4. cantiknyaaa.. tp nape banyak di indonesia.. ggrrr

    ReplyDelete
  5. ya Allah , indahnya ciptaan-Nya :)
    insyaALLAH . nak jejak kaki dkt salah 1 tmpt dkt ats nihh .

    ReplyDelete
  6. da lama tak pegi pantai...asyik g lata je...

    pantai tetiba teringat tsunami...kalau tsunami dtg, dah xcntk la pantai2 2...;)

    ReplyDelete
  7. tak suka pantai..panas..
    lebih suka air terjun..:)

    ReplyDelete
  8. kt sipadan tak masuk list huhuhu
    cantik tempat...malaysia ke 10 ^_^

    ReplyDelete
  9. baru balik dr pantai batu burok td...cantek juga ...

    ReplyDelete
  10. banyak kat indon je ek ?


    huhuhuhuh

    ReplyDelete
  11. memang cantik ar.. kuasa tuhan kan... subahanallah

    ReplyDelete
  12. nak pi honeymoon kat pantai yang nombor 4 tuuuuuuuuuuuu..tak kira, nak juga nak juga.....

    ReplyDelete
  13. Nak honeymoon ngan my future wife kat salah sebuah pantai di atas...

    ReplyDelete
  14. cantiknyeeeee.....rasa nak pergi sekarang....

    ReplyDelete
  15. yeahh..indon mendominasi..err..asal aku sokong indon nih??

    ReplyDelete
  16. pantai chenang 2 xpnah dengar plak wlopon kat msia.hu3

    ReplyDelete
  17. harap2 bila kawen nanti suami mampu bawak g sini..hurmmm

    ReplyDelete
  18. cuba pergi pulau sipadan, mabul, mataking, sibuan, redang dan perhentian... bandingkan dengan yang ada dalan entry ni... jauh gila beza pasal kat sini belum banyak penerokaan manusia...

    ReplyDelete
  19. Tia tertarik dengan Filipina , Thailand dengan Maldives . cantikkk ! maaf Malaysia , I dah curang dengan u seminit . keh3x :)

    ReplyDelete
  20. pic kedua last tuh best!!
    cantik sangatttt

    ReplyDelete
  21. klw list tukar 20 pon boley cari...hahha

    ReplyDelete
  22. subhaanallah .. indah sungguh ciptaannya :)
    yg bisa mmbuat hati gundah gulana kmbali tenag :)

    ReplyDelete
  23. Subhanallah... sgt cantik...
    pernah smpai pantai chenang je..
    yg lain, ntah bila.. heheh..

    ReplyDelete
  24. Subhanallah.cantiknya pulau kat situ

    ReplyDelete
  25. satu je malaysia?hee :)
    seronoknya dapat pergi pantai~~~

    ReplyDelete

untaikan setiap kata walaupun satu ayat kerana bermanfaat untuk semua orang .. incya-Allah ..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014