June 20, 2011

kita dah sama tahap ah !!

اسلام عليكم

kurangnya mood malam nie nak melayan saper-saper. hahakalau tidak cukup tido. beginilah jadinya. aduyai ayie pon tidak tahu kenapa ayie memang jarang nak cukup tido lah nie. kerja mcm biase ah kerja kebunkan pagi-pagi dah kne bgun tpy mengular kol 9am baru pergi kebun haha. balik pon awl juga kol 11am. kuikui

mengarut shje. sebenarnya nak cerita yang petang tadi ayie gerk pergi bandar pontian and lepak-lepak dekat kedai mamak. lagipon hari ni hari last kembara mahkota johor and event dekat pontian. maka pontian pon menjadilah busy seketika sebb ad sultan nak dtng. dok ranck-ranck bual tak perasan dh kol 6.45pm. haha

lekas-lekas ah bayar makan and gerak balik umah tapi terserempak cikgu lama plak. cikgu add math ayie. bagi tak menghampakan cikgu ayie bual dengan dia.

ayie: assalamualikum cikgu.

cikgu: waalaikumsalam. sape ea?

ayie: azrin lah cikgu. anak murid kesygn cikgu dulu. (ecehhh2 bodek cikgu jap).

cikgu: owh, kamu. buat apa lah nie. badan maintain jer. haha

ayie: biase cikgu lepak-lepak jer dengan member.

cikgu; study dekat maner lah nie?

ayie: UPSI cikgu. major math and minor fizik.

cikgu: aishhhhhh, nak challenge saye nak nampak. dah lah dulu kamu suka bangkang saya time kelas.

ayie: bukan bangkang cikgu. cuma btolkan apa yang ptot. hoho

cikgu: betol tu. cikgu gurau shje. nampak yer dah sama tahap kita.

ayie: incya-Allah cikgu lagi 3tahun.

cikgu: awk lagi tinggi kalo ag 3tahun sebb kat sekolah jer asik bangkang saya.

ayie: haha..ad-ad shjelah cikgu nie. okaylah cikgu nak gerak blik dh nak maghrib.

cikgu: okay-okay see you next time. assalamualikum.

ayie: waalaikumsalam.
maksud sama tahap itu adlah title guru not penglaman. kalau pengalamn memang jauh lagi untuk ayie sama taraf dengan cikgu add math ayie.
perghhhhhhhh, cikgu cakap dah sama tahap dengan dia. incya-Allah lagi 3tahun ayie akan sama tahap dengan cikgu add math ayie. tak thu ah mcm mane ayie mengajar ntykan. harap-harap anak murid ayie faham apa yang ayie akan sampaikan. incya-Allah. kuikui

korang boleh bayangkan orang mcm ayie nie jadi cikgu. kalo dekat coursemate ayie ayie ah paling kecik diklgn budak lelaki. adehhhh, ayie tak dapat bayangkan tapi minat untuk menjadi guru mula membuak-buak lol. harap-harap ayie dapat ajar anak murid ayie dan mereka fham. incya-Allah.
korang rase layak tak ayie jadi cikgu? haha comment shje apa yang ptot. i need you comment okay. nak kutuk pon boleh.

18 comments:

IMANSHAH said...

tahap yang macam mana tu?? banyak kena belajar lagi walau dah jadi cikgu..

Mr.Thinker@Ali said...

Tahap sbg cikgu je kot. Tp cikgu byk pengalaman. pengalaman yg membezakan tahap seseorang itu. Kalau pangkat tinggi tp pengalaman ciput, macam siput je lar org yg buat kerja tuu.

Rozuan Ismail said...

mungkin gelaran ckgu tu sama.tapi pengalamn tu berbeza.pngalamn mgajar kita untuk lebih dewasa.byk lg yg perlu dipelajari

Gen2Merah said...

sapa2 pun boleh jadi cikgu kan... yang peting ikhlas. hehe

cucu umie said...

maksud ayie same tahap itu adlh title guru lol..kalau pengalaman memang ayie tak boleh challenge cikgu add math ayie.. dia memang hebat and penanda kertas SPM.. banyk lg yg ayie kena bljo daripada cikgu ayie tu about add math and all about math

Cikgu Fikri said...

pergh..
terbaeklah..
kalau aku pun bangga jumpa cikgu yg pernah ajar subjek yg kita amik sekarang...
huuhhuuh...
eh,cikgu tu laki ker pompuan?

yatie Awang said...

bayangkan Ayie jadi cikgu ye? emmm...macam budak from 5 mengajar from 1 haha....kita dah belajar tinggikan kenapa tak layak pulak...

Aman Ibrahim said...

betul2, pengalaman lagi penting even dah sama title..

azwa amani said...

ayah awin pun cikgu jugak...hehehe..ayah kate suruh challenge die..dia sampai master...dia suruh awin sampah phd...owhh, tak kawin lah gamaknya...hehee

Nasriq said...

sama taraf dengan cikgu... rasanya tak layak walaupun benar...

Syuxer said...

aku respek gila kat cikgu..semoga cita-cita ayie dapat dicapai..:)..insyaAllah..

diana said...

nak kena panggil cikgu la dari skarang..
boleh ke cikgu??:p

syrupmasin said...

cekgu sehat?? haha..err lari tajuk :D

cik aisha said...

mesti la layak...dah ayie pun blaja mmg utk jadi cikgu kan.semua yg ayie blaja nanti akan disampaikan kt ank2 murid ayie lak...
pengalaman tu akn dtg dgn sendirinya....setiap org xsama so in future be a teacher wit ur own style...:)

Freaky said...

kalau zaman sekolah da bangkang. lagi 3 tahun bole lawan pakar ni :P

lyndaz said...

wah cikgu..
3tahun lagi 2..
marvelous! :)

HIKMAH ZAKARIA said...

CIKGU... TAHNIAH...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip beli kereta terpakai

yuppppp aku jumpa jugak cekgu math aku but aku malu gak bila dia tanya..... tapi aku rasa bangga ingatan cekgu tidak pernah lupa pada wajah aku.... tak dapat nak elak

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014