June 6, 2011

hari nie cuty @ sekolah?

اسلام عليكم

apa yang shbat semua dengan buat yer di waktu petang mcm gini. rumah ayie dh jadi sunyilah sebab angah dah blik kolej dia and next weeks dia ad final exam untuk sem 2 dia. aish, rindu plak nak gado-gado dengan dia. haha selalu kalo gaduh pon sebab nak guna laptop sebab dia nak on9 facebook same with me. aish. angha-angah. haha

okay lupekan mengarut sebenarnya ayie nak certia somthing nie mengenai adik ayie yang perempuan tu. haha adkah dia cakap hari ini adlah hari sekolah. haha nak tergwlak juga ah tadi malam sebab dia dah siap-siap nak ambik barang sekolah and siap gosok baju sekolah lagi. kerja sekolah tak perlu cakap semalam petang lepas balik kenduri kawin terus siapkan. haha pelik betol budak nie. tak percaya jom lauan perbualan dekat bawah ni.

sis: along tolong ambikkan baju sekolah and sukan adik kat dapur tu?
aku: bila mase nak sekolah? kan ad cuty seminggu?
sis: besok sekolahlah, tak percaya pergi taye dekat umi?
aku: tak sekolah lah, cuty baru seminngu and then cuty sekolahkan 2minggu.
sis: seminggulah.
aku: ko pergi tengok kalender sekrang? cuty bape minggu?
sis: yerlah, nak pergi tengok nie? 

5minit kemudian,

sis: aah, cuty 2minggulah.hahah
aku: tahu pun cuty ad lagi seminggu. dah jangan nak merepek lagi, pergi tidur. haha
sis: okay, nie nak pergi tidolah nie tapi tengok tv jap.
aku: kejap jer. haha

korang tengok adik aku yang kecik jer boleh lalok jap siap cakap cuty seminggu shja. haha sis or sis hang nie memang suka pendekkan cuty ea? tahulah tak sabar nak jumpa kawan hang dekat sekolah. kalau dekat rumah grenty hang tak akan jumpa kawan hang punyelah. hehe so, sabar yer ad lagi seminggu untuk jumpa kawan hang. hehe

p/s: jom jalan dekat bandar jom, baru lepas hujan nie.hehe

21 comments:

Aisyah Aina said...

haha...semangat betul...bagus2! pergi sekolah memang lagi best daripada cuti :)

Freaky said...

haha orang bia la dia siap sampai pagi esok. hahaha

chemay said...

hehe comel je eksaited nak pergi sekolah time cuti
:)

syrupmasin said...

haha..bagus la smgt nk pegi sekolah :D

Srikandi Cinta said...

Haha.. terlupa plak dia ye..

ABU said...

hahaha semngt

k a k L a m p said...

hadoii semngat beno nak skola utuh jaaa

fadh leyanie said...

haha..rindu kat skolah la tu..

Syuxer said...

semangat betul adik awk tuh ayie..:)..

NOOR FATIN said...

sama la saya dlu2. hahaha, teringat kenangan sekolah. selalu terlupa =,=

CintaZulaikha said...

kikikiki...semangat sgt tuh

Nasriq said...

tengah rajin tu... biarkan jea...

IMANSHAH said...

kat kelantan selalu je ada sekolah tambahan waktu cuti

nawal addina said...

haha , smgat budak tu !

klaka laah !! XD

zati embong said...

hihi,bgus 2,semangat kobar2.

MOHAMAD FIRDAUS said...

erk..skunk rase cam nak pakai baju skola je blik...haha

k e y r i said...

haha bagus ar adik ko. adik aku kalo boleh nk 3 minggu cuti! haha adoi... =.=

Rozuan Ismail said...

amboi,x sabar dia nk g sekolah.wan dulu liat nk g sekolah.huhu

apik pehe said...

hahah..semangat tu nak pegi skolah

Solihin Zubir said...

rumah aku masih riuh lg.. sbb adik2 suma stil tgh bercuti skolah.. haha..

YOUsoF said...

Huhu bagus la kalau semua murid eksaited nak naik sekolah awal camni hehhe..


rumah baru je sunyi balik sebab anak buah dah balik umah diorang semula..



Kalu dulu cuti 2 minggu macam² kot plan nak buat. Main BMX paling utama la.. ;D

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014