June 26, 2011

salah ea kalo ckap ENCIK dah tua!!

السلام عليكم

argghhhhhhh..apa yang ayie menjeritkan petang-petang macam gini. kemane kehilangan ayie ea seharian. ad tak korang cari ayie. kahkah merapu shje ayie niekan. semalam dan hari nie. hari bersama keluarga. pergi mane ea? semalam teman nenek pergi blnje barang-barang dapur untuk kenduri minggu depan and then hari nie pergi kenduri kahwin member. perghhh, tak boleh blah sebb apa member ayie dah nikah. haha

abaikan apa yang diatas. bukan nak cerita pasal member kawin. jahat tak aku nie naim? haha sorry ah tak nak cerita pasal ko nikah sebb gua jealous dok.apcal awl sagt hang nikah nty cept plak dapat anak. adehh, nty anak ko panggil aku pakcik. perghhh nampak sgtlah aku nie dah tuakan. haha

ada ker orang yang tidak boleh terima dirinya dah tua. bukan muda lagi. haha kenapa ayie nak bahas pasal nie sebb ad seorng hamba Allah nie yang perasaan dia tu muda lagi macam remaja sedangkan memang dah dewasa kot. korang nak layan tak? jom layan cerita jom.
.
.
.
.
.
.
.
.

ayie: abg, umur had dah lanjut ea?? wakaka

bro: apcal hang cakap aku umur dh lanjut. muda lagi kot.

ayie: muda ker abg? abg bukan remaja lagi kot.

bro: aku ckap muda-mudalah. hang nak kne lempang laju-laju ker?

ayie; relax abg. gurau-gurau jer. takkan nak marah kot.

bro: aku memang muda? nak bt mcm mane?

ayie: iyerlah abg. hang mudah walopon ....

bro: berani hang ckap. mai aku tampak sat muka hang tu.

ayie: lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

aishh, perghhh sampai nak lempang ayie kot bila ayie ckap dia tu tua. kahkah aduyai apcal ea ad certaim manusia tu tak boleh accept yang dia dah meningkat ea umur dia. kahkah kalo ayie. incya-Allah boleh shje nak accept benda tersebut sebb memang realitinyer umo become 20. kahkah.........

sorry lah kalau ad orang marah kalo ayie ckap dah tua. tua tu mean tidak semestinye dh umo 60tahun. kalo lebih tua dripada kita ayie still ckap ko dah tuakan? haha kadang-kadang kena terima setiap apa orang ckap sebb memang umo kita makin lama makin lanjut. lala
pssssttttttt.. nie adlah pandgn ayie? mcm maner plak dengan korang semua ea? need your comment.

26 comments:

nawal addina said...

haha , kekdg word tua tu sensitif bg sesetengah org ;)

Syuxer said...

emm kalau syuk rileks je dipanggil tua..heheh..:)..kita kena terima hakikat yang usia kita bila dah lebih 20++ maka dunia remaja kita dah blah dah..jadi dewasa seadanya..:)

yang tak sedar diri walaupun dah tua tapi jiwa keremajaan memang kena ngan ayat neh..

"kubur kata hai2,rumah kata rileks duluuuuu" hehhe

~~Ticer Wann~~ said...

yeayy Ticer dah tua tapi maintain cute... boleh camtu?

Kenapa kita belajar?

Bro ahmad said...

ajal maut di tangan tuhan muda ke tua ke..dah sampai ajal muda2 pun boleh pergi dulu

apik pehe said...

hehhe..orang camtu memg slalu terasa muda jer..ehhe

syrupmasin said...

adoiii gile rindu nak dgr loghat org utare nih..haha..

adan said...

pacik sy selalu cakap umur sekdara angka.. ehehe

YOUsoF said...

Hehhe kalau aku tak berapa kesah sangat kot.. tapi kalau 10 tahun lagi rasanya kesah sikit kot. ;D



Berapa tahun umur Naim tu Yie?

DanieL AdiE said...

Iyernye sensetif bg saya..hahaha

harrazdani said...

biasalah ayie....bila orang dah semakin meningkat usianya dia ada satu penyakit yang dinamakan "pelupa"...makin usia meningkat makin dia lupa usia..

Nasriq said...

orang yang mengaku selalu muda biasanya tak ingat mati... beul x?

Rozuan Ismail said...

cakap je pasal mati baru sentap sikit orang tuh.hish.

wan pon dah lama ada anak sedara.siap panggil ayah su lagi,masa wan tingkatan 1.huhu

IMANSHAH said...

relax, tua mengejar walau di mana kau berada

chemay said...

orang tua nie cepat tacing lah
-.-

yatie Awang said...

tua, kakak tak kisah, yang sebenarnya kan, kakak pun dah tua hehe...dah ada cucu, percaya tak? cucu saudara...hehe

bunbun said...

yeaaahhh.. kalau tua mesti selalu muka sedih2 kan..




kan selalu org ckp jgn marah2 nnti cepat tua.





eh ada kene mgena tak?




sori sy dah tak btul...

azwa amani said...

huhuhuhu...tua dh kottt

Aisyah Aina said...

orang itu perasan muda...hahaha

ABU said...

sensitip bab bab unur ni hahahaha

ishiko said...

jiwa muda xpa.. hehee

Mr.Thinker@Ali said...

Orang tu x sedar diri kot. LOL!

Mrs.Yie said...

tu namanya tua x sedar diri agaknya..kihkihkih :)

Lina said...

hahaha diri tua tp jiwa muda

zati embong said...

ayie ckp kat dia,skrg tua2 laku lagi.hihi

sergeant keroro said...

haha, aku muda lagi. tak tahu :P

munna said...

klu pada perempuan agak sensitif bila umur muda tapi org panggil makcik kan...

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014