June 15, 2011

twins: mak ngah @ ibu?

اسلام عليكم

apa yang sahabt semua tengah lakukan yer. huhu pagi-pagi mcm gini? pagi ea dh kol 11 pagi kot grenty budak-budak sekolah ad yang dah nak balik rumah terutama sekali budak-budak prasekolah. haha kalo yang lain grenty akan balik kol 1.00pm bagi sekolah rendah and kol 2.20pm pelajar sekolah men yang sekolah mereka ad satu sesi sahja. i'm right?

entry ini adlah autopublish sebab ayie sekrang sedang menjalankan tnggunjawab yang besar. haha nak thu tnggungjawab apa tunggu hasil yang ayie akan perolehi sebulan lagi. nak tunggu sebulan lampu tur. huhu pagi ini nak cerita pasal twins tapi sorang shje iaitu nona. nona ini dia bhasekan diri dia adik sebb dia yang last keluar dripada rahm umi ayie.

so, dia perasanlah dia tu adik yang ciut miut. dry umo dua bulan, dia dijge oleh mak ngah ayie sebb mak ngah ni tak ad anak and then suka budak. kalau siang shje dia dekat rumah ayie men-men dengan twins dia lagi seorang iaitu nana. and then malam dalam kol 9pm tu dia balik ah rumah mak ngah untuk tidur.

one more thing, sejak berumur 2tahun lebih nie dah mula pandai plak.

along: adik !!!

adik: saya !!

along: jom jalan-jalan dekat depan rumah.

adik: jum. (cept-cept terus pakai selipar).

30minit kenudian..

along: adik jum balik, along anta rumah ibu.

adik: adik tak nak ah balik umah mak ngah nak balik umah mama.

along: apa mak ngah? bila mase hang reti panggil mak ngah? bukan ibu ker? (pening kejap).

ayie yang pelik sebab adik jarang dah panggil mak ngah itu ibu sekrang. mybe sebb dia dah thu lol siapa yang lahirkan dia disamping memang bahsa seharian kiteorang memang panggil mak ngah. mungkin sebb itu ti adik aku yang twins ini berfikir. haha pernah sekali ayie cerita dekat mak ngah and then dia panggil mak ngah. haha kan dah kne marah free. adik oh adik.

apa yang ayie boleh simpulkan, kemana pon mereka dicampak asal usul seorang itu pasti tidak boleh dipisahkan dengan keluarga sebenar mereka. biarkan mereka tahu siapa ibu bapa mereka yang sebenarnya supaya apabila besar klak mereka tidak rase seperti ditipu.

p/s: sekrang setiap entry ayie nak selitkan satu cerita pasal twins. hehe nak ad identiti sendiri lol. best jugakan cerita pasal budak kembar nie. hoho

13 comments:

Shairazi Saidin said...

comelnyee..hehe. biase r. dah dari rahim ibu kan..smoga adik jd ank yg solehah,,hehehe..

Rozuan Ismail said...

budak memang dah tahu la bila dah besar kan.siap ibu betul diorang.

Farhana Jafri said...

hik3.. dia dh kenal la tu org kt skliling dy.. comel3!! xprnah jmpe lg twin baby kt dpan mata.. huuu~~

Freaky said...

tu maknanya mereka dah besar ayie. mereka boleh fikir dengan baik

syrupmasin said...

haha..comel je :D

Solihin Zubir said...

tapi kan, ada sorg yg aku knal, dia lebih suka stay dgn family angkat dia.. walaupun mak ayah dia sindri dtg tuntut dia balik setelah diorg serah dia kt family angkat msa dia kecik dlu...

CintaZulaikha said...

lama2 budak akn tau jugak...jadi tak usah menipu dan berahsia

diana said...

nak tipu pun tak boleh sebab bagi pun kat sedara jugak..kan??
macam adik akak,suhaiza tu la..
bagi kat orang dekat2 je.
dah besar ni ok je..

apik pehe said...

betol2..huhu..apik suke nk tahu lagi..hehe

khairul akmal azman said...

wah ok gak ade selit "twin"
nampak kelainan ckit.

Nasriq said...

twin memang come... lagi bagus panggil ibu kot walaupun bukan mak sebenar...

Syuxer said...

budak2 otaknya dah cepat terima apa yang kita cakap2 seharian..

apapun kita x boleh tipu dorang..:)..emm twins neh sungguh aneh--DNA sama..lagi aneh andai dapat teka pe tersirat dalam hati twinsnya..hehhe

PinKy MoMMa said...

budak budak ni mmg comel tau..
kadang2 x sangka perkataan yg kuar dari mulut dioarg hehe

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014