June 10, 2011

kat oxford tak ad pensyarah melayu ea??

اسلام عليكم

apa yang korang tengah buat yer petang ini.alahamdulilah ayie masih lagi mencoret sesuatu dekat blog nie walopon mase tidak menizinkan dan jarang untuk berblogwalking. hehe kenapa sebabnya adlah disebabkan bebrapa tugas yang ayie mesti selesaikan.lagipon tadi dh bincang ngn family and ayah izinkan bawak motor pergi kampus. yahoo bolylah ayie bermaharajalela and pergi kuliah lambt. opssss mcm dh biase buat plak. huhuh

berbalik kepada tajuk utama iaitu berkaitan dengan pensyarah dekat oxford. wah, seriously ayie bangaa sebb ad salah seorng pensyarah melayu disana yang dikenali sebgai Dr. Afifi. ayie tahu cerita ini pon daripada member dekt facebook yang share video nie dekat ayie.

kalau tidak silap ayie berita ini telah disiarkan semalam tghari dekat buletin 1.30 di tv3. seriuosly ayie surprise kot sebb yang mengagumkan adlh dia telah mendapat biasiswa daripada university oxford untuk siapkan master and phD beliau and lah nie beliau sudah bergelar pensyarah disana.

yang ayie excited sangat sebab dia boleh menguasai tujuh bahasa iaitu bahasa melayu, english, arabix, french, german and old english language (yunani & latin). cakap bayaj pon tak guna. jom layan video dia dekat facebook ayie. nty kat bawah nie ayie share link tersebut. selamat menyelaminya.
PENSYARAH MELAYU DI OXFORD
anak malaysia boleh berjaya sehingga ke university Oxford. incya-Allah kelak aku pon boleh berjaya seperti dia untuk menjejakkan kaki disana juga. amin44x doakan ayie yer. incya-Allah akan try yang terbaik untuk 3tahun nie demi segulung ijazah disamping membawa amanah yang besar dripada Allah. 

13 comments:

nawal addina said...

hoho , oxford ! ^^ sume yg begelar stdent nak smpai sana ayie :)

NOOR FATIN said...

wow! hebatnya. hehe dengan usaha dia, dia dah berjaya. kita pun boleh brjaya mcm dia :)

nurul_atiqah said...

wow. boleh je. good luck yup. :)

diana said...

kamu boleh guna berapa bahasa??

Rozuan Ismail said...

wan pon boleh ckp 3 bahasa je.itu pon bahasa yg 3 tu jrg2 pakai.haha. memang dia hebat.pensyarah mungkin x de,tapi pelajar melayu ada kat sana.

Puteri Iqa Izyan said...

anak melayu yang kita patut banggakan~
=))

Solihin Zubir said...

tumpang bangga... =)

Syuxer said...

:)..alhamdulillah..jarang kita nak dapat masuk oxford neh..apatah lagi penguasaan bahasa yang banyak..neh 7 weh..heheh..:)

semoga ayie dapat ke sana kelak..:)

ABU said...

bertuahnya Dr. Afifi. dikurniakan otak yg sngt bijak..

cucu umie said...

@diana

kak..ayie boleh guna 4bhase shje lol.. bahase melayu, english, arabic and jepun..jepun pon bru bljo..hohoh

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

wan, pensyarah memang sudah ad..kalo tak percye cuba tgok apa yg ayie higlightkan itu..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

bangga sangat2 jadi anak melayu ni :)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

bangga dengan beliau...insyaAllah..sapa2 pun boleh janji ada usaha..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014