June 17, 2011

kalau jumaat ?

اسلام عليكم

apa yang korang tengah mengomelkan ea? aishhh sebenarnya tadi petang ayie dah tak ad semangt lol nak berblogging sebab time-time shje badan tak berapa nak sedap and then semalam pon lepas isyak shje terus tido. update entru ini terus tido? korang tak bace lagi ea? klik sini.

tapi smeangat tu tibe-tibe datang pula. sebab apa datang sebab tadi tgahari tibe-tibe ayie diserbu hasil penangan pak cik biola. apa korang tak bace lagi kisah tu ker? mai klik sini jap ea. thnkx wan sebab buatkan entri untuk ayie. terharu i di buatnya. korang boleh gerak pergi blog pak cik biola sebab entry-entry dia memang mantap.
PAK CEK BIOLA
okay puas dah mengarut sebenarnya nak cerita nie? apa ad ea kalau hari jumaat. kalau hari rabu ad wordless wednesday #ww and then sekarang nie hari khamis ad pulak spontenous thursday. dah tu kalau hari jumaat ad apa ea? huhu okay hari jumaat adlah raja hari bagi setiap minggu.

pada hari jumaat juga banyak waktu afdal yang diberikan Allah iaitu apabila seseorang itu berdoa incya-Allah doanya akan dimakbulkan oleh Allah. incya-Allah. itu semua ketentuan allah. selain daripada itu, hari jumaat juga hari untuk menunaikan solat jumaat tetapi kenapa ad orang lelaki yang tak nak pergi solat jumaat ea? walaupon dh diperli masih lagi buat tak tahu and then senang lenang pergi cabut uban pula. haha (ad ker orang macam tu ea). ayie bantai shjela lol.

apa-apa pon hari jumaat ini buku amalan kita akan diserahkan kepada Allah. oleh itu, jom kita tingkatkan amal kita daripada minggu kepada minggu yang seterusnya. incya-Allah akan dipermudahkan. mulakan hari jumaat kita dengan syukur kepada Allah. sesungguhnya Allah maha besar.

p/s: ayie ingt gerhana bulan pagi ni rupenya pagi semalam.arghhhh tak dpt nak tengok lol kekuasaan Allah. 

23 comments:

syrupmasin said...

selamat hari jumaat weh :)

Freaky said...

ayie, jom pergi jumaat. pukul 1 nak masuk zohor dah ni. huhu ampoonn

CintaZulaikha said...

yup, mari beramal..

czueka zulaikha said...

haa baru comple rabu khamis jumaat :) hikhik

Syuxer said...

selamat hari jumaat..

versi hari jumaat neh biasanya entri pasal hantu,pasal agama..:)

Mr.Thinker@Ali said...

Rabu dah ada, Khamis pun sama. Apa kata kalau hari jumaat bg Goodness day? Hehehe. Ayie ramai followers, boleh mulakan rasanya. Kalau Ayie buat, Ali join. InsyaAllah. ^^

Cikgu Fikri said...

semalam, aku try gak tgk kat luar..just nmpak terang, tapi tka nmpk bulan, sebab masa tu nak hujan :sedih


anyway, best ker SUPER 8? Aku cari jugak org wat review super 8, sbb kawan aku beria nak tgk..tp, aku taknak.. :)

Nonie said...

jumaat..penghulu segala hari.^_^

ABU said...

aku tahu ada spontenous thursday

cik pulau said...

sponteneous thursday???
tak tau pun..

p/s: oo,,UPSI mesti kenal member kat sna, cikgu math gak.
Nasrudin husin kalau tak silap.
baru je abis.^^,
ke tak kenal?

ADfeez said...

sanlam jumaat.... jgn lupa p smbhyg jumaat :P

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
kembara mahkota johor 2011 daulat tuanku

sebelum gi sembayang jumaat sunat potong kuku.....

jumaat lahhhh penghulu segala hari

ZWAN SABRI said...

Thanks for reminding.. yeah! Hari jumaat penghulu segala hari.. ek eh, samalam gerhana bulan ek? xtaw pown.. btw, thanks for da info.. ;)

adwafarahin said...

salam jumaat ayie!

Nasriq said...

jumaat... oooo... jumaat... maknaya... esok sabtu... kalau sabtu... horayyy... cuti...

Rozuan Ismail said...

SALAM HARI JUMAAT UNTUK AYIE.THANKS LETAK LINK TUH

yatie Awang said...

InsyaAllah....

apik pehe said...

hari jumaat?ader banyak..boleh zikir,maye sunat..banyak lagi

Mrs.Yie said...

kalau jumaat akak selalu sibuk kat rumah ngan anak2..hehe..jumaat adalah penghulu segala hari..kedah,terengganu dan kelantan memang best sebab dapat cuti hari jumaat.. :)

harrazdani said...

hari jumaat juga kiamat akan berlaku.....

p/s selamat hari jumaat utk azrin dan family

YOUsoF said...

Kalau jumaat jangan lupa mandi sunat jumaat, cukur misai dll dan berwangi-wangian sebelum ke masjid.. ;D


InsyaAllah sama² kita..

Pun terlepas jugak gerhana bulan.... ;|

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

jumaat la penghulu segala hari kan :)

IMANSHAH said...

tahniah, diriview hari ini

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014