June 18, 2011

twins: tatak ker kakak?

اسلام عليكم

hari-hari duk melayan twins dekat rumah. kadang-kadang jenuh juga nak layan kerenah diorang nie. bukan ap kalau umi pergi sekolah mengajar and then ayah pergi niaga ayie ah yang kena jga dekat rumah. kadang-kadang sampai nak buat kerja pon susah juga tapi kadang-kadang kelakar juga melayan telatah mereka nie?

nak tahu kenapa kelakar. sebabnya diorang nie kadang-kadang rajin nak bace buku sampai buku sis ayie yang darjah tiga jadi mangsa bahan bacaan mereka. tapi tak baca sendirilah. ayie yang kena bacekan and then diorang just follow apa yang ayie cakap. memang petah mulut diorang nie.

tapi ad ayat yang paling ayie tak boleh tahan and sentiasa nak gelak bila adik yang bongsu sebut. 

along: adik, maner perginyer akak noni?

adik: tatak noni pergi ambik buku kat bilik?

along: kenapa adik tak ikut kakak noni?

adik: adik nak dok sini tunggu tatak noni.

along; adik bukak tatak nonilah tapi kaka noni.

adik: tatak noni lah.

along: kakak noni lah tak percaye taye umi.

adik: tatak noni, tatak noni, tatak nonilah.
         hermmmmmmmmmmmmm

along: grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, hahahahahaahah

orang semua dok sebut kakak noni tapi dia sebut tatak noni. kuikui ayie rajin mengalan dia kalau dia cakap tatak noni nty grenty dia geram and then mengadu dekat ayah @ umi. haha kecik-kecik dah pandai mengadu ea. lepas mengadu grenty kena marah dengan ayah and umi.haha twin oh twin.


19 comments:

adwafarahin said...

tatak tatak!

da mcm katak da bunyinye :P

senyumSOYA said...

heheh..bdak2 ni kreatip bile cakap..heheh...

try baa entri ni.. http://otakkosongblog.blogspot.com/2011/06/belajar-adalah-menyeronokkan.html

suka bila tgok dak2 kecik rajin cuba baca buku wlpun x reti lagi..

LaLa said...

Lala pon ad twins gak, tp anak buah...
dia tggi dari Lala,jeles betol...

wa khairul onggon said...

Sib baik bukan katak noni hehehe...

ABU said...

arghh rindu anak buah aku..

nawal addina said...

haha , comel je bnyi . tatak !! :)

Rozuan Ismail said...

haha.nama pon budak kecik.pelat lagi lidah tuh

Syuxer said...

heheh tatak tuh sungguh comel panggilan tuh..biasalah lidah pelat..mungkin k bagi dia sebut t dan sebaliknya

Freaky said...

ayie, nasib baik tatak. kalo die sebut katak lagi bahaya.

apik pehe said...

hahaha,.bestnyer kalau ader budak kecik..hehe

blackroses said...

cutenyerr lah budka2 tu ek

AWIS said...

tatak noni...budak kecik biasa la..haha

NOOR FATIN said...

dlu pn adik sy panggil mcm tu..waaaaaa

Nasriq said...

err... ikut kata pakar, jangan ejek tau... nanti dia akan terikut2 pelat sampai besar...

syafiqakarim said...

haha alosh...
kalau bebudak mmg panggil tatak.
comel.
kalau org besar panggil mcm tu,
kasi lempang je.
;
;
itu gedik. -.-

ABU said...

seronok la bermain bain dgn kanak kanak..rindu anak buah aku..huhu

syrupmasin said...

tatak..haha

Nurhafizah p i j a said...

haha . macam katak pon ada .

The ShomeL TwinZ said...

sy pon twins jgak :)

msti diowg coomei kan...

salam pkenalan..

dtg follow.

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014