June 9, 2011

jadilah lelaki normal bukan sonsong !! faham tak ?

اسلام عليكم

apa yang kalian tgha lakukan ini.alhamdulilah sekrng ini dibumi johor sedang hujan. alhamdulilh selepas 3hari berturut-turut panas terik. itu baru panas dunia? blom lagi panas akhirat kelak. harap-harap kita bersyukur ye dengan apa yang kita perolehi pada mase kini. nikmat hujan dan panas wlopon hanya ad dua musim tpi negre kita jauh dripada gunung berapi.alhamdulilah.

puas ayie nak mengarut, sebenarnya ayie nak bawakkan isu sonsang. apa itu sonsang dan kenapa terjadinye sonsang. banyak faktor yang menyebabkan boleh terjadinya sedemikian seperti faktor kawan, keluarga, didikan keluarga serta persekitaran tetapi yang pntng kita kena banteras mereka sebab kalau tidak dinasihatkan pasti mereka akan terus menjadi-jadi.

seriously ayie dh lama nak bawak isu nie cuma tak tahu nak sampaikan mcm mane supaya mudah untuk difahami dan mereka bertaubat serta mencari jalan hidup mereka iaitu sebgai seorang lelaki normal yang jiwanya hanya untuk wanita. lhamdulilah, ayie dh jumpa seorng shbat yang berdakwah untuk lelaki-lelaki plu nie. senang shje dakwah dia melalui inbox di facebook. kalau tak percaya, jom layan ayat dia dekat bawah nie.



Hallo bro...sory kacau ni..aku nak share cerita siket...kalau rase terbuka hati nk join...di alu2 kan...kalau rase nak hiraukan je pun aku tak kisah...tp tolong jgn melenting....ni just usaha aku nk tolong plu...

Malam td aku ade berbual2 dgn sorg bekas gay ni... mcm mane dy boleh berhenti...ade something happen kat mmber gay dy...gay juga... waktu tengah fuck...batang dy melekat dalam bontot..bukan sebab bontot dy ketat sgt...tapi melekat mcm kne gam...sakit yang amat sgt...sampai la dy dah tak tau nak buat ape...dy amik air atas meja...dy cakap...kalau aku boleh keluarkan batang ni...aku janji aku nak taubat...aku tak nak lagi buat bnde2 ni...kuasa ALLAH batang dy boleh keluar...lepas tu lah dy and the gang sume berhenti...

Seyes aku takut sgt dengar cerita tu... cmne kalau bnde ni jadi kat kita...and dlm kes kita pulak batang tu tak boleh keluar sampai kita mati...ish..tak boleh bygkan bro...mati dlm keadaan mcm tu...sbb sakit sgt..aib lagi... tak boleh bayang kan family kita tengok mayat kita dalam keadaan mcm tu... mesti hancur hati diorg...

Lagi satu xtvt kita ni berisiko...penyakit yg xde ubat nye... aku ade baca artikle perubatan time awal2 aku nk try jady gay dulu... hiv n aids ni bukan berpunca dari pancut dlm bontot...tp perbuatan kita fuck tu sndiri... bila kene fuck...kuman yang ade kat luar bontot akan masuk dalam balik...bila kuman di luar bercampur kuman kat dalam , tu yg jadi nye aids... aku tau plu ramai yg bottom...jgn ingat kalau pakai kondom tu selamat...tetap bahaye... kalau yg top pulak di buat nye time tgh fuck tu kondom koyak...tak pasal2 kita kena...tak nak bro...seyes aku takut...sebab penyakit tu sgt mengaib kan...

Mmg seyes jadi gay ni mmg sedap..aku pernah rasa...tp sampai bila kita nk mcm ni...Pernah tak terfikir bro, org normal bila tua bahagia dengan keluarga, anak n cucu...tak kan plu nk sebatang kara melayan nafsu pelik yang tak pernah puas ni...mungkin ade yg akan cakap, relax dlu...nanti kalau nk kawin baru la berubah...seyes bro...keadaan sebenar bukan mcm tu...aku dah pernah cube berubah...tahan berapa bulan je...kalah dengan godaan..sgt susah nk berubah...usaha nk berubah ni sebenarnye tak boleh di buat sorg2...sebab tu. Aku cuba nak ajak plu berubah...same2 mengingatkan...tolong plu...tak kan nk mintak tolong org normal..nk kene maki hamun...sbb diorg tak faham situasi plu...perasaan plu...sampai bila kita nk jadi mcm ni...kne sorok2...tak nak bg kantoi...

Aku cuba nak ajak seramai mungkin plu join aku sama2 nak berubah ni...kalau ko rase nk join gak...boleh la reply msj ni...yg positif...kalau rase tak nk join...just reply tak berminat...tu dah cukup...aku bukan nak pakse...cume nak berkongsi cerita..thank bro...


itu adlh contoh ayat yang digunakan oleh bro tersebut untuk berdakwah dan beliau sentiase menyebarkan ayat tersebut kepada kaum-kaum plu supaya berubah. bagi ayie, memang ptot perkara begini diteruskan sebabnya kebanyakan sekrng nie sudah melanggar garis-garis norma kehidupan sebgai seornag manusia. jgn kamu menyesatkan diri kamu yang telah memang pon sesat.

adakah kaum ingin menjadi seperti kaum nabi lut itu. dek kerana kegembiraan mereka yang kebanyakan menjadi sonsang seperti gay dan lesbian dan tidak mahu melkukan hbgn sbgai suami isteri Allah tlh menurunkan azab kepada mereka. mintak dijauhkan. incya-Allah. ingtlah wahai shbat, akhir zaman ini tidak akan ditrunkan bencana seperti zaman nabi lut cuba kamu akan rase akibatnya apabila hari kiamat menjelang kelak.

incya-Allah kalo shbat semua ad jumpa kaum-kaum plu mcm mereka boleh ah copy paste ayat tu and then sebarkan kepada plu-plu tersebut supaya mereka sedar apa yang telah mereka lakukan tpy lakukanlah semata-mata kerana Allah. jika mereka berkata, "ko dh baik sangt ker nak nasihat orang". kamu katekanlah, "saye hanye menyeru kepada kebaikan".

p/s: jom sama-sama kita sebarkan ayat tersebut.

15 comments:

Freaky said...

ya Allah semoga aku dijauhkan daripada menjadi insan yang sonsang ni

MOHAMAD FIRDAUS said...

saya sokong perubahan yang posotif...
allahuakbar...
hidup perlu perubahan..
thanx ayie...

PinKy MoMMa said...

alahaiiii..
moga2 kita dan ahli keluarga tak terjebak dgn budaya songsang ni ;)

hana said...

istilah lelaki plu tu pe???x tau la..
pe pun semoga kita dijauhkan dari songsang dan dapat mengembalikan mereka yg songsang ke jalan benar..

muhamad hanif said...

ada selera jugak ek..huhuhuhuh

faten suhaida said...

masyaallah..
takut dgn dunia sekarang ni..
moga kita terpelihara-Nya..

Nasriq said...

cari yang halal suci lagi murni... huhu...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

adohai.. ape nak jadi la ngan dieorang ni ek... stim ngan kaum sejenis... :(

Arpiiz said...

semoga mereka yang sesat itu akan menjumpai jalan yang benar..^^

k a k L a m p said...

hadoi nak bace pon geli kan.. tp tuhan tuh maha kaya. USAHA itu sgt perlu.. moga dpt bantu rmi lagi yg kat lua sane tuh

Cik Zara said...

Salam~

ade je membe same kelas yg songsang macam ni. dah tak tau nak nasihat macam mana lagi. hmm..

munna said...

semoga yg sonsang tu mendapat bhidayah dari Allah

Solihin Zubir said...

siyes geli geleman dgn golongan gay ni..

Si GadisSemasa said...

selain dari ni , ada tak lagi cara lain untuk tolong PLU ni ? please reply . tq .

cucu umie said...

sI Gadis Semasa:

bagi ayie mungkin perlu mereka didedahkan akan seronoknya kehidupan yang sebenar bergelar lelaki sejati..
selain itu, mungkin golongan tersebut perlu sedar apa yg mereka itu lakukan salah dgn mengajak mereka mendekatkan diri kepada Allah..

semoga membantu..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014