June 12, 2011

pegh mamat nie jakun buat kali kedua !!

اسلام عليكم

apa korang tengah buat pagi ini yer. aduyai, sorry lah kalau semalam ayie tak jenguk sangt blog korang yer sebab yer busy berbelanja. haha berbelanjalah sgt. bukan blanje apapon. ayie just berjalan-jalan shje dekat area JB nie untuk second time. seriously best lol. kalau kali pertama tu dengan member lepak dekat DANGA BAY and now pergi mane ea? jom layan.

okay, semalam ayie sampai JB petang ah area kol 6.30pm and then abg mal terus ambik ayie dekat larkin and terus pergi lepak dekat rumah dia.lepas siap-siap and solat maghrib kita teruskan perjalananpergi tgok wayang cerita super8 wah, seriously best lol cerita tu. sebab apa? cerita pasal budak-budak and robot and then ad ah aksi lawak-lawak yer. nak buat review tak thu nak cakap apa sebb tak thu nak review tpy ayie bg 4/5 bintang. haha

seterusnya abis shje wayang ingt nak pergi men bowling tpy cashier tu ckp dah limit time and tgok jam. memanglah dah kol 2am. haha teruskan perjalanan lagi ke pasar karak. pergh, memang rambna matalah ayie and sempatlah sambar 2@3helai baju. haha and harganya dlm rm30.00 to rm50.00. saper bayar, abg mal lol byar. haha jahat punye adik pau abg. haha

seterusnya lepas dah rambng mata pergi DANGA BAY again ngn abg mal and beli tauhu bakar. ayie sua tauhu bakar dekat DANGA BAY tu. sebab apa? murah and then dia punyer kuah memang super ah. seriously blom ad orng yang pernah bt sedap mcm tu. haha

lepas dah lepak-lepak tu terus balik rumah and then lepak-lepak tengok tv and solat isyak terus tido.haha tpy sebelom tido sempatlah ayie menaip sesautu untuk santapan korang semua supaya ayie tak lost contact dengan korang. ketika korang bace ini ayie sedang bergumbira lol. haha gelak jahat kejap. nanti mlam ayie pergi blogwalking dekat blog korang yer.

p/s; jgn jealous aw nty kena jual and then nantikan entry pkol 3pm about blogger-blogger right now. ayie pening lol fikirkan. haha (macam aku nie Pm shjekan nak fikir-fikir. lala). see you soon you all. nak upload gmbo tidak dpt sebb lupe nak bawak peyambung wayar. sekali lgi no pict untuk santapan korang. kuikui

13 comments:

Cik Zara said...

salam~

waahhh!~bergumbira sakan kamu yer ayie. hehe. zara dok umah jer cuti nih. kalo klua pon teman mak pergi pasar. hahaha. :D

IMANSHAH said...

teringin nak ke JB, lama tak ke sana

Syuxer said...

bestnya jalan2 ada orang support kita kan..johor x pernah lagi syuxer datang

Freaky said...

ooo jalan2 sampai x ingat dunia ye. ahaha bestnye

Atiqah Sa'ahiry said...

bestnya...wahhhh...shopping...

Mrs.Yie said...

amboi..berjalan sakan la ayie.. :)

Rozuan Ismail said...

x pernah lagi pergi JB.huhu. teruk btol.haha. lagi jaukn.abg mal tu abg ayie ke?erk.bestnya dia belanja.ada saep2 nak belanja wan x?

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

abg mal tu abg sedare ayie..lagipon dia anak bongsu..so, dia dh angp ayie nie mcm adik dia..tu yg bek tu ngn ayyie..hehe

syrupmasin said...

untunglah berjalan :D

Tinta Emas said...

wlpn saya org JB tapi saya tak pernah lagi g pasar karat...

yatie Awang said...

nanti buat balik buah tangan ye....hehe

HAZWAN17 said...

yang duduk JB ni pun tak habis lagi round satu JB huhu...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

johor memang bets.. tapi nak dibandingkan ngan melaka, melaka lagi terbaekkkkkkk..... hehehe :)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014