June 2, 2011

aku jakun dengan bandaraya JB!!

اسلام عليكم

yahoo. tadi malam dapat dengan bestie ayie yang dekat overseas. dia balik malaysia rupenya, cuma ayie shja yang tak perasan lagipun dia dah tak duduk area daerah ayie, dia dok dekat area kulai bersebelhan dengan ayie byer daerah. haha mase keluar tu seriously macam tak percaya dia chat dekat skype tibe-tibe cakap nak hang out. ayie apa lagi, berjimba ah and then lepas subh baru balik umah. haha

okay ayie seorang yang liar cuma malam tadi ayah bagi keluar pula and then terus shjelah member gerak dari kulai and ambik ayie dekat umah ayie. menyasar juga kot dia cari rumah ayie ni. biaselah orang dah biase lepak overseas memang macam nie. wakaka anyway, dia adlh seorang chinese yang beragama kristian. hehe semalam malam kiteorng hang out 4orang, lagi dua orang memang sudah ad di danga bay, cuma ayie dengan liu sahaja yang gerak lambat. 

sampai bandaraya Jb sahaja terus gerak pergi ke Danga Bay. punyelah aku jakun macam tak pergi situ. haha (actually dah setahun sudah tidak menjejaki bandaraya Jb sebab kalau balik kg pun memang tidak akan ke bandaraya JB ah and disamping cuty yang terhad. sebab tu entry ini aku tulis aku jakun sikit bila sampai Jb. haha

benggongkan aku ini, haha by the way, seriuosly memang cantik ah suasana dekat danga bay tu disampng seriously dah banyak perubhan dan cantik-cantik. nasib baiklah baik henset cikai, tak boleh ah nak ambik gambar. haha tpy makanan dekat kawasan tu boleh lah dikatekan average sebb kiteorng makan tak abis. haha okay kiteorng memang membazir.

kiteorang makan tauhu sumbat, kepak ayam madu, tomyam and otak-otak and semuanya dalam average RM50.00++ .wakaka wah, bila lagilah boleh nak hang out dengan mereka lagi ea? sedangkan diaorang dah mula busy sekrang nie sebab nak hangout dengan family mereka plak. huhu

by the way, memang enjoy jalan-jalan dengan korang semua. incya-Allah nty ada mase kita jumpa lagi dan berjimba ya. haha rindukan keserokan malam tadi and sampai subuh baru nak gerk balik umah. haha okay, korang jangan ikot sangat perangai kiteorang ini. kiteorang mmeang mcm gini kala hang out. wakak

p/s: bestkan kalau ad sahbat yang sellu fham perasaan dan perlakuan kita. haha grenty, otak mereng shje.wakak and now nak pergi terjah blog korang semua ea. nantikan kedatagan ayie. lala
petang nanti juga ad satu entry berkaitan dengan perktaan yang sering kita tidak tahu yang digunakan oleh orang kafir. hehe

26 comments:

Rozuan Ismail said...

wah!seronok ye berjimba dekat JB sambil layan besties dari oversea.bila nak berjimba ngan wan plak?hehe.gurau je.

aQimie Ceplos said...

alamak madd. asal x bubuh gambo ;)ahaha

~SYAZ~ said...

huwaaa~~
syaz pon dah lama tak pergi danga bay tu ha~
lagi pon danga bay dah tak mcm dulu lagi dah..
dulu lagi happening sebab banyak kedai2 orang lagi ramai..

azwa amani said...

perkataan ape tu ayie?? hehee..cepat tulis n3

Mr.Thinker@Ali said...

Hahaha. Lama dah x mlawat JB. Oh, jalan raya spanjang Danga Bay dah siap belum? Masa pertengahan sem nk g UTM x siap lg. Tp serious Danga mmg best bila waktu malam. Eh, Lot10 kasi robohkan lar. Bangunan tu mengganggu pmandangan nak tgok laut lar. ^^!

CintaZulaikha said...

johor mmg sgt best. tapi danga bay sumer barang dy mahal..air mineral pon mahal giler..tercekik akak dibuanya.

jadi klu turun JB tu samalah cam turun KL. tarak beza pon..

munna said...

kak munna tak pernah sampai pun lagi JB

chemay said...

nampak sangat dah lama tak keluar jalan2..
anak mak nie...
duduk rumah jeee..
hehe
:P

Solihin Zubir said...

syokla nowh..
aku blum prnh lg smpai johor.. pnah smpai sempadan je.. tu pun sbb terlajak drp melaka.. haha..

diana said...

akak dah 7 tahun tak pi jb..
entah cemana la rupa sekarang ni..
mungkin kalau akak pi akak pun lebih jakun dari kamu..

SyahmiFikri said...

wah! serius best kan.. tetambah ngan kekwan..

tak sabaq rasanya nak g johor tengah bulan nie.. nak berjimba2 ngan kawan gakk. hehe

PinKy MoMMa said...

penah sekali je jejak kaki ke JB..
itu pun ada treasure hunt opis dulu..lepak petang2 di danga bay..

nak tgk gbr dik ;)

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

nty ad mse kita pergi lepaking sekat mid valley..haha

cucu umie said...

@aQimie Ceplos

xsempat nk ambik gmbo..pky hanphone cikai shje..l

cucu umie said...

@~SYAZ~

sekrng pon bnyk kedai juga cuma kol 12am shje dia dh switch off the lamp

cucu umie said...

@azwa amani

nty ayie tulis yer awien..hehe sabo2x..

cucu umie said...

@Mr.Thinker@Ali

belom siap lg lh ali..boleh than best ah kalo waktu malam nie..hehe

cucu umie said...

@CintaZulaikha

ad yg murah dan ad yg mahal lh kak..hehe

cucu umie said...

@munna

okay nty kita pergi Jb ramai2 ea..hehe

cucu umie said...

@chemay

bukan xpergi jalan2 lh..kt rumah busy dengan bisnes family..haha

cucu umie said...

@Solihin Zubir

melaka hang singgh tpy JB xsampai lg es?? wakaka

cucu umie said...

@diana

kuikui..tpy seius boly than ah aka sekrng nie cuma pmbngunan tak siap lg..hehe

cucu umie said...

@SyahmiFikri

memang best pon..selmat berjimba juga yer..hehe

cucu umie said...

@PinKy MoMMa

nty ayie upload gmbo yer akak..hehe incya-Allah pergi lg nty

Freaky said...

amboi best bro jalan2 sambil makan2.. hehe

cucu umie said...

@Freaky

mestilah bro..dh laam xjalan2..haha jalan pon ng family..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014