June 3, 2011

gambar menbawakan kepada keinsafan !!

assalamualikum semua..

apa korang tengah biat ea pagi-pagi mcm gini.lagi-lagi hari jumaatkan? hari untuk bersama dengan keluarga tercinta. alhamdulilah mcm biase ayie dapat rehatkan minda dan bual-bual panjgn dengan umi disamping umi tidak jadi pergi kem untuk guru-guru kokurikulum sekolah. uwahhh, lagi2 umie cuty 2minggu dekat rumah boleh lah manje2 dengan umi gitu. ecehhh3x

selesai sudah entry nak bermanje-manje. ayie ko kena sedar sebab umur hang sah nak masuk 20years old bulan september ini. cuba jadi matang sikit sama dengan umur hang tu. kuikui macam mane nak jai matang kalau ayie mmeang mcm begini perangainya. seorang yg periang bila gembira. kuikui bila berduka pasti akan simpan shje sebab tidak mahu susahkan orang lain. 

okaylah petang ini sebenarny ayie nak shre somethng. lagipun korang dh biasenya tengk gambar ini. tapi nak korang layan juga jadi pedoman bersama.
.
.
.
.
.
pokok yang seolah-olah menyerupai manusia tunduk.
batu yang menunjukkan seolah-oleh manusia sedang bersujud.
inilah ciptaan Allah bukan, sungguh indah sekali dan tidak dapat diduga. kita kena bersukur hidup didunia ini dan sentiasa bersujud kepadanya sebab masih lagi memberi peluang untuk hidup diakhir zaman ini disamping dijanjikan oleh Allah umat akhir zaman akan masuk ke syurga bagi mereka yang beriman. incya-Allah. by the way, semua itu adalah ketentuan Allah. kita hanya berdoa dan sujud kepada supaya kita didalam golongan tersebut. incya-Allah amin44x.

28 comments:

IMANSHAH said...

salam

huhu kita yg umu 30 pun macam budak2 inikan pula yg umo 20..hehe

Irma A.Wahid said...

indah kuasa tuhan kan~~

zacky ~786~ said...

subahannallah ~

syrupmasin said...

haha..lek ahh..baru nak masuk 20..aku nih dah 21 manje je lagi..haha :D

Mrs.Yie said...

rukuk dan sujud..sangat menakjubkan kejadian ni..umur 20 muda lagi tu..tapi dah nampak matang ayie ni..bagus :)

zati embong said...

dapat tgk gambar2 camtu bnyak2 mmg best.

yatie Awang said...

banyak lg kan ciptaan Tuhan yg belum kita lihat

walaupun umur masih muda, tak semestinya kita tak boleh bersikap matang, pengalaman hidup itu yg mematangkan kita

Mr.Thinker@Ali said...

Eh, September juga ke? Ali pun sama. Boleh celebrate skali. Hehehe.

psst: Macam biasa, curi link. ^^

nawal addina said...

hebat nya ciptaan ALLAH ~

SyahmiFikri said...

ini semua kekuasaan NYA...kita hnya mampu berdoa...

diana said...

subhanallah....
besarnya nya kekuasaan Allah
Dia tunjuk kan cuma sedikit...
masih banyak lagi....

cucu umie said...

@IMANSHAH

abg iman..yeker?? hahah

cucu umie said...

@Irma A.Wahid

memang indah..

cucu umie said...

@zacky ~786~

itulah kejadian Allah

cucu umie said...

@syrupmasin

haha..hang memang terlebih dos kot..wakak

cucu umie said...

@Mrs.Yie

matang ker kak?? kelakar jer..

cucu umie said...

@zati embong

sgt2 lh best..huhu

cucu umie said...

@yatie Awang

betol ckap kak yati tu..ayie sokong..hehe

cucu umie said...

@Mr.Thinker@Ali

okay boleh jer nak celebrate same2..wakak

cucu umie said...

@nawal addina

sgt hebat ciptaannya

cucu umie said...

@SyahmiFikri

berdoa kepada yg maha kuasa..

cucu umie said...

@diana

betol kak..nie baru sedikit..bnyk lg yang Allah blom tunjukkan..huhu

Rozuan Ismail said...

itulah kuasa tuhan yang maha agung.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

allah maha besar...

Khairil Anwar said...

Subhanallah, tumbuhan aja begitu...

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

betol3x..

cucu umie said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

Allah maha kuase

cucu umie said...

@Khairil Anwar

betol3x

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014