June 4, 2011

perjalanan membawa kepada ...

اسلام عليكم

yahoo. kejap lagi sudah mahu sampai tol air keroh kire2 dalam 50km shjelah, nie berhenti sekejap dekat hentian sebelah tangkak sebab my sis nak bunag air kecil. dh tengah rehat ini bolehlh ayie menaip sedikit tntg perjalanan niekan. hehe agpon biaselah ayie nie mane nak lekang daripada laptop sejak pky broadband murah nie. sampai sellu kena marah dengan umi. haha siap ckap lg, mcm maner power speck tu tak nak kepada 300++ kalau asik depan lappy jer. haha

okay puas mengarut. alhamdulilah ayie gerak daripada rumah tadi pukul 10.20pm and sekrang dekat highway. kire dh 2jam 15minit juga ah perjalanan. biaselah my father kalo bawak keter memang nak racing pon walopon hanya proton shje. kuikui nasib baik dia tak bagi anak dia nie bawak kereta kot, kalau tidak grenty macam siput sedut. haha

kenapa nak pergi melaka ea? sedangkan sehari shja nak pergi and esok petang balik ah potian lagi. hehe ayie pergi melaka sebab nak menghadiri majlis pernikhan besan nenek dekat area kemengkang. ayie pon ikot shjelah sambil cuty mata dan mata tahu ad yang tersangkut ker satu. waka okay statement tal boleh blah. (jgn marah makcik).

tapi aku kan dah encemkan sekrang nie dah mcm botak drama juvana, xkisah pon kalao aku pasang satu lagi ea? (ampun makcik). biaselah bak kate pepatah, "kalau dah encem, memang encem pon". haha okay puaslah ayie mengarut nie, ayie mahu teruskan perjalanan lagi yer. doakan ayie and family samapi ke destinasi yang dituju dengan selamat. bye3x.

p/s: nantikan entry esok pagi kalau ayie sempat nak update. lupe nak tulis plak tadi petang dalam draft. kuikui

30 comments:

Freaky said...

uik pergi ke melaka? kenduri ? bestnyeee.. ehem mentang2 la da botak terus ada niat na pasang lagi 1. haha

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jumlah claim insuran kereta kemalangan

uihhhh pontian ko orang pontian kerrr.... aku dok pontian johor... area kukup..ko dok mana

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jumlah claim insuran kereta kemalangan

uihhhh pontian ko orang pontian kerrr.... aku dok pontian johor... area kukup..ko dok mana

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jumlah claim insuran kereta kemalangan

hahh .... area telok kerang rupanya tapi kat area mana? kg parit serong darat/laut, parit bilal ke, parit tasrip ke, part wir ke, parit sulaiman ke, area muzium ke, area SMTK ke?

yuppp kampung tu mmg best sangat... semua kampung aku pernah jelajah kerana kampung tu kira center semua tempat boleh short cut kemana ajer arah... nak ke parit rambai, rambah ke nak ke batu 6, penerok ke.. nak ke belokok ke....

IMANSHAH said...

kebengkang ??

pelik ar nama tu

nawal addina said...

tak penah smpai melaka -.-

syrupmasin said...

ayie pulak bile nk kawen?? :D

Syuxer said...

owh pi kenduri..:)...

selamat sampai ke destinasi dan balik dengan selamat juga..:)..hati2 tuh..

Rozuan Ismail said...

seronok ye jalan2 g umah org kahwin.serius dengki.wan pon nak g umah kawan tunang petang ni

Mrs.Yie said...

mesti dapat banyak bunga telur ayie ni..hehe :)

Solihin Zubir said...

arghh.. rindu gila kt melaka...
tak puas duduk setahun je ritu..

chemay said...

teringin nak pergi melaka lagi..
naik menara taming sari.
:)

Mr.Thinker@Ali said...

Hahahaha. Ayie, lpas ni kne kurangkn ngadap laptop. 300 tuh byk woo. Eh, 300 tuh over all atau.....??? Ali ada rabun silau, pyh woo. Dah naik byk. Jumlah pun makin tggi dah ni. Huhuhu.

diana said...

tak pernah pi melaka..
semoga selamat sampai ye..:)

zati embong said...

smpat lg 2 on d way update blog.hihi.biasa org update status katt fb je.hihi

cucu umie said...

@Freaky

sekali sekali tidak mengapa kan.lalal

cucu umie said...

@Afzainizam

ayie dok area telok kerang dekat kg parit sulaiman..huhuhu

cucu umie said...

@IMANSHAH

kg kemengkang lh bro..hehe

cucu umie said...

@nawal addina

jom sampai melaka nak?? hehe

cucu umie said...

@Syuxer

pergh. lambt lagi ah nak nikah xcukup wet lg kot..haha

cucu umie said...

@Syuxer

incya-Allah dan alhamdulilah selmat sampai..hehe

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

besty jugakan pergi rumah orang tunang..makan juga nty wan jadi belon...

cucu umie said...

@Mrs.Yie

bunga telur kak, dah xad dah bunga telur nie kak..huhu

cucu umie said...

@Solihin Zubir

bgro dok setahun bt apa jer?? mintk ah pindah blik melaka?? hahah

cucu umie said...

@chemay

jom kita pergi lagi yer nty kt taming sari..haha

apik pehe said...

hehe..kiter geng lah..botak!!

cucu umie said...

@Mr.Thinker@Ali

ayie silau and rabun jauh..hehe biaselah ali, tension kot kalau tak pkai spec grenty xnampak apa2..hehe

cucu umie said...

@diana

jom pergi jalan2 saner kak..best sgt2..

cucu umie said...

@zati embong

saje tukar kerlainan sis..hehe

Mr.Thinker@Ali said...

@cucu umie Kalau lagu tuh, sama lar kita. Hehehehe. Yup3, spec tanggal jaa terus kabur 1001 macam. Dalam rumah xpa kalau xda spec walaupun kabur sbb kita dah knl semua dan tau keadaan rumah. Tp kt luar, trsangat lar payah. Hehehe. ^^

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014