June 19, 2011

AYAH, JASAMU ABADI DI HATI INI

اسلام عليكم


korang buat apa nie. maghrib sudah nie. dah solat belom. kalao belom solat lebih baik korang pergi solat dulu and then baru smbung bace celoteh ayie. hehe hari ini tergerak pula nak join segmen abg ben. dh lama xjoin lol. kalo korang nak join gak klik shje gmbo abg ben dekat atas tua ea.

ketegasan ayah dalam mendidik

nak cakap apa pasal ayah ayie? ayah ayie nie seorang yang sangt tegas lol. dia sentiase mengutamakn pelajaran anak-anak diantara duaniwi nahupon ukhrawi. mase kecik-kecik dulu ayah marah ayie and pernah ayie kne ketok ketampi dengan ayah, kena rotan dan semuanya beralasan. alasannya ayie memang seorang budak yang degil dulu and then kalo petang tu memang tak akan bljo lah. hehe pergi sekolah sampai jalan kengkang sebb kne ketuk ketampi sampai ratus2. hehe tapi itu dulu lah. seriously ayie bersyukur sgt sebb ayah buat mcm gitu dekat ayie and sekarang ayie sudah menjadi anak yang menjadi contoh buat adik-adik ayie. ayie dah bljo sampai menara gading and tidak lama lagi bakal bergelar guru. ayahnye style dripada dulu sampai sekrng still same cuma adik-adik sekrng shje manje lol dengan ayah mungkin sebb dah tua. tapi ayah tetap tegas dengan anak-anak dan sentiase mengutamakan pelajaran.

pengorbanan yang ayie tak boleh lupekan daripada ayah?

sanggup lakukan apa shje demi kemajuan anak-anak dia. walopon perlukan duit yang banyak untuk anta seorang anak ke asrama. ayah sanggup lakukan apa shje supaya anak-anak dia berjaya dan tidak hidup susah seperti dia dahulu. dia selalu pesan.
tidak kisah orang nak cakap apa yang ayah lakukan ini tak betol @ salah. yang penting ayah cari rezeki yang halal untuk besarkan anak-anak ayah.

ucapan ayie buat semua ayah

walopon ayah tegas, tapi along tahu dalam hati ayah masih ad lagi sifat kasih sayang. masakan ayah boleh nangis bila melihat anak-anak ayh semua berjaya dalam setiap apa yang kami lakukan. setinggi mane pon yang kami taburkan wet buat kamu ayah tidak akan sama pengorbanan yang telah ayah lakukan. love you dad.
this entry is dedicated to my father mohammad rajim bin menhar yang lahir pada 21 November 1966. simple father but sgt-sgt tegas dalam mendidik anak-anak.

21 comments:

IMANSHAH said...

tak sempat nak sertai lah..

niena shopping2u said...

Anda tersenarai di sini..

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/senarai-blogger-yang-berani-mati.html

Hamba Ilahi said...

salam singgah dari segmen abg ben.

jemputan khas kepada anda untuk join segmen menarik di blog saya. semua penyertaan dapat hadiah.

kat sini tau, promosi blog anda dengan segmen kongsi feed

CintaZulaikha said...

selamat ari ayah...weeeeeee~~

Sue said...

dari blog en ben...
ayie... semua ayah di dunia begitu lah hendaknya....

pRiNCe said...

prince dtg membaca kisah ayah awk..:)
selamat hari bapa...
lau prince nak bagi rm50 awk nak x?

http://www.prince91.com/2011/06/contest-anda-bagi-gambar-prince-bagi.html

Scya Lollita said...

selamat hari bape azrin ^_^

Eja GaNu said...

salamm singgah dri blog abg ben hik hik

ROROI said...

Garang itu perlu~:D

nawal addina said...

garang ? rasanya tegas lagi oke kot :) dngan anak2 kna mesra . haha

Farhana Jafri said...

garang ayah tu bertempat and nak mndidik anak-anak dia.. ayah nk tgk kite sume brjaya dlm hidup.. :)

jemput singgah ANASAURUS :)

Syuxer said...

bapa yang tegas sememangnya bapa yang prihatin kat keluarganya..:)

kadang2 bapa camtuh boleh wat member..dalam hati bapa kita walau garang sekalipun dia tetap sayang kat kita.;)

selamat hari abah..:)

SoLy SoLicious said...

dtg terjah dr segmen ben ashaari.... ^^
Bace kisah ayah kamu ^^
same lah..ayah kite pun sanggup anta tuisyen 2,3 tempat nk tgk anak die berjaya..

Rozuan Ismail said...

touching =)

selamat hari bapa untuk bapa ayie =)

meaw said...

kerana ayah lah kita dapat bernyawa sampai sekarang :D

Freaky said...

selamat hari bapa :)

alif haris said...

selamat hari bapa utk ayah ayie :D

mula2 td egatkan ben ashaari tu ayah ayie .. ttbe nmpak gmba die .. hahaha

Lulu Caldina said...

lulu datang baca kisah kamu..

cik najihah said...

singgah dari segmen BA :)
selamat hari bapa

anismelon said...

singgah sini..kasihnya ibu membawa ke syurga..kasihnya bapa membawa bahagia..:)

saiazuan said...

slmt hari bapa :D

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014