June 20, 2011

macam mane ea hati seorang lelaki rock?

اسلام عليكم

pagi ini ayie tidak mahu banyak cerita lol. just mahu tunjukkan dekat korang hasi penangan si azrin rahim mengenai cinta. kalau korang tanye dekat kebanyakan lelaki. mesti diorang nak dekat perempaun yang mcm gini. tak percaya korang ikuti perbualan dibawah ini.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






apa macam penangan doodles ayie. kuikui seriously kalo korang tgok reality zaman sekarang ni. grenty seorang lelaki itu mesti nak cari wanita yang solehah untuk dijadikan bakal isteri. sebab apa? sebabnya secara tidak langsung dapat mendidik anak-ank mereka.

iyerlah kalo korang bayangkan. si bapak dulu rock-rock and suka berpoya-poya tapi sebenarnya mereka masih suka lagi akan wanita yang muslimah dan tahu jage adab pergaulan. dalam hati mereka pon ad dalam lol. taman untuk mengejar ukhrawi. oleh itu, tidak perlu untuk wanita mendedahkan aurat kamu wahai muslimah sebb dimata lelaki kamu memang sudah cantik. jge diri kamu dengan sebaik-baiknye,
lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik dan juga begitu sebaliknya. incya-Allah berdoa banyak-banyak sama Allah semoga dipermudahkan. amin.

26 comments:

Freaky said...

awak nak ngurat saya ke ? saya tak suka couple. wahaha direct to the point tuh

azwa amani said...

betul tu ayie...bukan lelaki jer,,perempuan yg jahat2, jadi GRO sumer tu, dorg mengharapkan 1 perubhan dalam hidup, dan punya lelaki yg bukan sekadar ambil kesempatan, tapi dijadikan teman hidup....tapi, sebelum kita inginkan yg soleheh, tengok diri, soleh kah kita???adil kah kita bila kita mahukan yg baik, tapi kita tak memberi yg terbaik...okey dear...ehem-ehem. yg ayie punya tuh dah cukup soleheh dah awin tengok..(wink-wink) (^_^)

Nasriq said...

"wanita yang baik untuk lelaki yang baik"

hik hik hik...

Tukang karut kata pulok " permpuan yang rock untuk lelaki ynag rock jugak" pasal perempuan yang dicipta untuk lelaki berasal dari tulang rusuk lelaki itu... kalau bengkok lelaki tu, bengkok la dia...

Atie iskandar said...

betol sesangat.. lelaki nie pandai, dia da teruk, cari wife msti nak yg baik.. so, pempuan yg b4 nie rugi la.. so, wanita2 kena la jaga diri baik2,. tak sume lelaki nak perempuan yang ape adenya,, biar tak cantik tapi sifat wanita solehah tue ade.. =)

sergeant keroro said...

ade ke laki cakap camtu??

haha XD

tapi zaman sekarang memang tak kisah la :P

yatie Awang said...

ok akak beri pandangan sikit, dr pengalaman kakaklah..lelaki ni mcm mana pun keadaan dia, kalau nak memilih calon isteri dia memang nak yg nampak sopan, yg muslimah...

Tapi dalam serita kat atas..aduh...malunya awat perempuan pulak yg sibuk nak couple..tak aci tak aci tuuu...haha

hoyahadis said...

ahha..zaman sekrang ni mmg pompuan tk boleh lmbt..sbb lelaki da tinggl skit..yg ade plk,mke da ensem tp suke sjenis..klu rase itu yg terbaik baik cpt2 luahkn..(^_^)
lelaki rock ttp punye prasan untuk mmiliki yg trbaik..hu..hu..yg pnting kna mntapkan ilmu untk mmikul sgala tnggung jawab(mnjdi pemimpin keluarga)..

nur easy said...

siapapun ttp mahukan y terbaik dlm hidupnya ;)

cik aisha said...

adesh...nak yg muslimah solehah kena la jadi muslim soleh.apa daa...

buat lelaki2 janganlah mengharap perempuan semulia Fatimah Az-Zahra andai peribadimu tidak sehebat Saidina Ali Karam Allah Wajhah.hokey..

Syuxer said...

lumrah manusia mahukan terbaik dalam hidupnya..tapi benarla yang baik untuk baik..yang jahat untuk jahat..

yang baik dapat jahat tuh bukanla mahu disiksa hidupnya, Allah s.w.t mahu menguji keimanan orang itu..orang yang diuji Allah s.w.t itu adalah tanda orang yang dikasihi oleh Allah s.w.t..

perghhh direct terus hahahah yang gambar pertama tuh

shahjiehan said...

comey gile katun2 ni...

hehehe

semua lelaki mahukan isteri mereka solehah dan cantik..tp .... hmm..tiada usaha.. hahahaa

adwafarahin said...

slalunya mcm tula ayie rock2 tp dlm ht cr awek yg baik sgt :)

SyahmiFikri said...

betol tuh!

kadang2 kita jahat cmner pon..

kita nak popuan yang suka jaga rumah tangga..

mau yang solehah.. muslimah.. =)

syrupmasin said...

haha..betol2..nih la realiti sekarang :D

munna said...

BAGUSLAH KLU PIKIR MCM TU AYIE... TAPI ADA JUGA YG SUKA LAGI SEKSI DAN UPTODATE PERMPUAN TU UTK DIJADIKAN BINI...

diana said...

tak semua kot..
akak selalu je jumpa dengan lelaki yang bangga bejalan dengan bini yang pakai ketat2..
walaupun dah dukung anak, dan pimpin anak bejalan masih kurang bijak dalam memimpin rumahtangga dan mendukung tanggungjawab sebagai suami ..

Bui Idzra Ryn said...

kalau semua lelaki mcm ni,sapa lah yg nak dekat perempuan2 x baik ni kan..sepatutnya lelaki2 ni lah yg bimbing perempuan2 camtu ke jalan yg benar..ini pandangan bui jer k..hehe

Cik Kyla said...

org perempuan pula mahukan lelaki yg dpt bimbing dia.. :)

tp bgus la klu ada lelaki mcm ni.. :)

Mr.Thinker@Ali said...

Ayie, lumrah manusia yo! Semua mau yg terbaik. Mana ada yg nk caukia punya maa. hahaha. manusia mmg x pernah kenal sifat suatu kepuasan dan juga penghargaan. Itu normal bg seorang manusia. Lg2 bila depa dah ada tang atas. That's why kita kena bersederhana sajaa. >.<

noona said...

tol 2sume nak teman hidup yg baek2 lol ....dah mmg kehendak manusia

^baju kurung^ said...

sememangnya perempuan yg baik utk lelaki yg baik juga. so, fikir sndrila~

NOOR FATIN said...

lelaki rock tak semestinya jahat dan xde agama. dalam hati diorng kita xtau..

utk dapat pasangan yang baik, kita perlu ubah diri kita utk jadi yg terbaik :)

Rozuan Ismail said...

kalau tanya rockers pon,diorang nak bakal isteri bertudung,cantik.sopan.sama je macam orang biasa

nawal addina said...

haha , ade ke boy cantu ?

XD direct ohh -.-

erika nuris said...

:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

sokong ayat yang last tu... lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik, dan juga sebaliknye kan... renung2 kan lah.. taste jgn nak tinggi melamapu yerk.. hahaha

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014