June 16, 2011

pergh..ayat lagi nak berbunga-bunga !!

اسلام عليكم

apa yang shbat semua tgah buat sekrang ni. alhamdulilah kerja ayie sudah langsai drumah. huhu kenapa sudah langsai sebab pagi-pagi mcm biase kena anta my bro and sis pergi sekolah. and then tolong umi bt kerepek dekat dapur. after that tolong ayah dekat kedai pula sebb baru nak bukak kedai time-time mcm nie. biaselah kalau orang bukak tebu memang time nielah bukak kedaikan. cuaca pon baik gak, memang sesaui dapat minum air tebu nie. hoho

panjang entry ayiekan kali ini. okay sebenarnya ayie kehilangan idea cuma sedang menantikan lagi 4orang follower untuk menjadi 800. haha oits, bukan itu sebenarnya nak cerita. ayie nak cerita pasal perangai manusia nie. haha tak ad kerja ea asik nak kerjakan orang shje. kuikui bukan nak kongdem cuma kelakar shje apabila dilihatkan kembali.

manusia-manusia !! bukan nak jealous dengan kelbihan diri kamu itu but jgnlah expose sangt diri itu ketempat awam sehingga kadang-kadang ko cerita yang tidak benar. mybe orang yang tidak thu boleh percaya tentang apa yang engko katekan tapi bila orang cerita dekat aku. kureng deh nak percye dekat hang.

tapi tak pernah plak aku nak cerita buruk-buruk pasal hang. aku sellu mengiyakan shje apa yang orang cerita dekat aku pasal hang. harap-harap hang sedar apa yang hang perkatekan itu dan ingt orang akan mudah mencari keslhan kita kalau kita asik tipu mereka shje.

sudahlah ayie mengarut tak tntu pasal nie. nantikan entry petang nie pasal apa-apa yang berlaku pada someone. kelakar-kelakar. tidak ad kena mengena diantara yang hidup @pon mati.


21 comments:

Mrs.Yie said...

wah..ayie marah kat sape?

munna said...

buat apa nak buruk-burukkan org lain...kita pun belum tentu sempurna di mata org lain....

ishiko said...

dekat 800 dh tu.. huhu

waN Mohd Salim said...

heehe marah nampak .. hihihi

Rozuan Ismail said...

orang menipu ni memang susah.sebab dia kena ingat balik semua benda yang dia tipu.kalau tak kantoi nanti

syAzAnA said...

ayie pemes ohh! #Kbai

syrupmasin said...

marah je bunyi.. :D

Mr.Thinker@Ali said...

Erk? Tenang bro. Rileks yo! Jgn emo2 sgt. Cool, smile and chill. Hehehe. Msa menaip ni, tggl 1 jaa lg tok 800. TAHNIAH yo! >.<

yatie Awang said...

sabar ayieeee....itulah manusia nak membangga diri tak kena tempat

apik pehe said...

huhu..biasalah tu..lain orang lain ragam..kalo manusia sama jer perangai dalam dunia ni..tak meriah la kan..hehehe..cer try nasihat sikit.hehe

CintaZulaikha said...

sabor ayie, sabor....

Syazwani Amira said...

pedulikan ye..org yg suke mgata 2 sbnrnye they hv nothing to do with their life...ye dak?hehe..
:)

Syuxer said...

aikk cam marah je neh...

pe2 pun sabo ayie

Freaky said...

rilekx ayie.. cool... hehe petang ni jangan lupe joging

Nasriq said...

huhu... lagi menunjuk kelebihan, semakin terserlah kelemahan...

diana said...

cepat2 update..
nak tau jugak ni cerita apa tu..:p

chemay said...

biasa lah
manusia kan
:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.. marah tol ko bro... relaks2... jangan nak amek port sangat.. abaikan aje... biasa la.. manusia kan :)

IMANSHAH said...

kita jaga diri sendiri, keluarga kita..marah dalam blog tu biasalah..hehe

PinKy MoMMa said...

betul kata taufiQ..abaikan je dik..
kalau di fikir nanti jadi dendam..so kita abaikan..

enjoy life kita je ye ^_^
jgn kerana mereka..kamu sakit hehe..

Nur said...

biasalah tuh ayie, kadang-kadang manusia nih memang suka cari salah orang lain and so on. Just ignore semua tuh. As long as kita tak buat, well thats good enough.

oh and thanks for the spirit, really appreciate that :)

1st time singgah sini, salam kenal :D

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014