June 20, 2011

twins: barang mesti sama!!

اسلام عليكم

ramai juga yang tidak bersetuju dengan pandangn ayie mengenai entry tadi pagi. hot-hot. lala abaikan shje. setiap orangkan ad pandgn masing-masing dan pemikiran masing-masing. oleh itu, kita kena terima setiap pandgn orang lain mane tahu berguna untuk kita kelak. betol tak geng? hehe

nak cerita pasal twins ah plak. nak buat kelak-kelakar plak. dah dua hari tak cerita pasal twins. arghhhh serious korang rindu dekat twinskan? haha gurau sahja, maner lah ad orang nak rindu dekat dua orang budak kecik yang comel loteh tu yang tiap-tiap hari buat aku pening shje fikirkan. haha
nak cerita pasal kalau nak belikan mereka barang.
along: along belikan bear ini untuk kamu berdua aw.

kakak: okay untuk kakak.

adik: (adik pergi rampas bear yang di pegang oleh kakak). ini adik punye lah.

kakak: ini kakak punyelah (sambil nangis).

adik: argggghhhhhhhhhh, tatak nie kenapa tak nak mengalah?

kakak: along belikan untuk kakak nonilah !!

adik: along belikan untuk adiklah.

boleh plak siap adegan nangis and rebutan bear. lepas tu ?

along: dah-dah ambik nie lagi satu bear. pokailah macam nie.

adik: itu adik punye bear.

arghhhhhhhh, boleh pengsan melayan dia dua orang nie. bukan sebab apa boleh pengsan? sebab layan kepala diorang tu yang menyebabkan ayie nak pengsan. haha twin-twin, kalau korang nie boleh berkongsi tidak apa juga. masing-masing nak satu. pokailah kalo orang ayah korang tu orang kaya. haha

tpy realitinye, budak kecik mereka memang begitu sebb keinginan dalam diri twins nie ad persamaan yer. kadang-kadang kalo korang lihat mereka yang twin nie mahu pada benda yang sama and pakaian yang sama serta perangai ad juga yang hampir sama.  but depend pada didikan family untuk melentur mereka dripada kecik.

kalau twins ayie, ayah memang pisahkan diorang dripada baby supaya kelak besar nie mereka tidaklah akan kemana-mana berdua sentiasa tkot kalo masuk asrama dapat sekolah yang berbeza. hehe 

19 comments:

belogkiter said...

betul.. saya ada adik kembar.. sampai sekarang pun mereka masih mempunyai barang yang sama.. kadang kadang kaler je lain lain..

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

waaaaaaa..best ada adik kembar.. Nak anak kembar la.hehehe

angahIera said...

bestlah ayie ada adk kembar...

diana said...

bukan kembar je,..
kalau adik2 tu tengok kawan dia ada mainan yang best pun depa berebut jugak..
nama pun budak2 kan??
kita kena stanby duit je la..
heheheh

chemay said...

tak suka layan budak kecik bila diorang bad mood.
dengan chemay2 sekali jadi bad mood.
hehehe

Rozuan Ismail said...

nama pon kembar.mestilah nak benda yang sama.huhu

nawal addina said...

haha , kembar bole buat kita pening
-.-

tapi dorang comel ;)

Bro ahmad said...

biasa kembar nak sama...:)?
kalau seiras sama edentiti pening kepala...mana satu?

RedVixen said...

nasib baik aku takde kembar... kalau tak double trouble parents aku... hhahaha :D

Mrs.Yie said...

kalau ada anak kembar ni belanja kena lebih sikit..kan?

Nasriq said...

hik hik hik... beli la barang buy one free one...

ABU said...

untungla aku tak de twins..hahaha

ABU said...

untungla aku tak de twins..hahaha

azwa amani said...

bestnyer kalau ade anak twins nanti...ohh yeahhhhyyy

Shahrul Izwan said...

awak ada kembar ke? wahhh! :)

syrupmasin said...

ololo..comelll..geramm :D

Aisyah Aina said...

walaupun aku ni kembar tapi tak suka pakai benda yang sama....malu...hahahaha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.. kalau kembar ni cita rase dieorang pon same gak ek... cnfirm poning kepala kan.. hahaha

Solihin Zubir said...

mcm adik aku, walaupun diorg kembar, diorg malu kalau barang sama.. haha..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014