June 2, 2011

maafkanlah diriku yang alpa ini !!

اسلام عليكم

alhamdulilah, masih lagi dapat menulis sesuatu dekat ruangn ini. ayie ad mase untuk menulis ini pon sebb tak berapa busy sangat and then malam ini pun tidak buat apa-apa. so, ayie rase better kot ayie menulis sesutu dekat sini. hehe untuk peringtn ayie sendiri yang kadang-kadang lalai dan alpa dengan duniawi.

short entry form ayie this night. ayie nak korang tegur ayie yer mane tahu dalam penulisan ayie, ayie ad tersilap mahupun setiap perkara yang ayie lakukan tidak benar. setiap orang ad kelebihan dan kekurangan masing-masing. incya-Allah dengan setiap perkongsian yang kita coretkan akan memberikan sedikit kesedaran untuk berubah kepada kebaikan.

ayie insan yang lemah dan sellu melakukan kesilapan. maaf yer korang kalau ad entry ayie yang menyebabkan korang terasa @pon sebaliknya sebnarnya hanya untuk perkongsian bersama shje. lagipo ad hadis mengatakan sampaikan satu ilmu walaupon sepotong ayat, incya-Allah bermanfaat buat semua orang.

bukan diri ayie untuk menunjuk alim tapi sebgai pedoman bersama apabila kita sekrang adlh umat akhir zaman. lagipon berpesan-pesan untuk kebaikan adlh digalakkan. incya-Allah. see you all in the next entry berkenana perihal ayie dan my hair. haha 

p/s; emo sikit entry malam ini.hehe

27 comments:

yatie Awang said...

kakak pun macam tu, kalau ada yang terkasar...

chemay said...

chemay pon sama..
if ada terkomen yang menyakitkan hati..
i'm sorry eh?
:)

Freaky said...

ehem meh nak tegur sikit. hehe gurau je. bro, penulisan ko da ok. cukup power dengan nasihat dan contoh2 yang diberikan. Even aku x mampu nak bagi peringatan macam ko buat.

Jangan Bincang Dengan Lelaki

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

sume manusia tak perfect... apa yang penting kita jadilah diri kita sendiri kan.. xpayah nak hipokrit.... i like ur blog bro... i always support ur blog.. keep in touch k :)

miss.Addin said...

manusia kan , tak terlepas dari kesilapan :)

kita cuma mampu berdoa mohon keampunan selalu . insha Allah .

cucu umie said...

@yatie Awang

incya-Allah kak..

cucu umie said...

@chemay

okay shje komen kamu..hehe

cucu umie said...

@Freaky

tegur yntuk kebaikan bersama shje..kang ad yg tak boleh terima..huhu

cucu umie said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

thnkx top..incya-Allah

cucu umie said...

@miss.Addin

incya-allah..

SyahmiFikri said...

biasalah tuh! kadang2 kita leka..

aku pon kdag2 ada jer tersindir!

Rozuan Ismail said...

everyone makes mistakes. No one is perfect,but we can be better. =)

Without mistakes,we can't learnt anything. to ayie,just ignore that mistakes.go forward and face your life happily!!

farah da butterfly said...

setiap manusia x sempurna ayie..

diana said...

mesti ada la silap..
yang penting kita saling ungat mengingati..
dah ada yang mengingati jangan pulak kita kecik hati..

adwafarahin said...

sila la tegur adwa juga klu ade salah dan silap yer :)

adan said...

ayie.. aku juga harap ko tegur apa yg patut sal aku.. tegur la papepun..

maaf sekiranya sebelum ni aku pernah menyakitkan ko bro..

(rasa mcm raya pulak)

Nasriq said...

Ikut style masing2 la... suka atau tak sangat subjektif... tak boleh nak puaskan hati semua orang...

nawal addina said...

:) manusia tak sempurna , berpesan2 ke arah kebaikan bkn 1 keje yg sng n mudah .

cucu umie said...

@SyahmiFikri

sorry lh kalo tersendir dgn ayie..huhuh

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

incya-ALlah wan.. i hope so..

cucu umie said...

@farah da butterfly

that right..incya-Allah perbetolkannya

cucu umie said...

@adwafarahin

sis, biase shjelah..huhuh

cucu umie said...

@Nasriq

herm, btol gak tu..hehe

cucu umie said...

@nawal addina

incya-Allah kita akan dipermudahkan..hehe

waN Mohd Salim said...

memang best kahwan aku ni .. ayat power punye deh .. perghhh aja kawe bole

cucu umie said...

@SyahmiFikri

maaf kalo tersendir yeah

cucu umie said...

@waN Mohd Salim

nak ajar apa bro..hehe

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014