June 16, 2011

twins: matikan tv untuk kebaikan.

اسلام عليكم

sorry you all ayie lambat nak update entry hari ini. petang tadi ayie pergi jogging. akhirnya dapat juga mengeluarkan peluh nie. haha 6round satu stadium tu dah tak larat dah nak pusing lagi tapi gagahkan diri dapatlah 3pusingan lagi. haha so, jadi semuanya adlah 9pusingan. yahoo.. agaknye bape kilo ea dah turun. hoho

abaikan shje benda tersebut. ayie nak cerita pasal twins ni dan ayiekan dah janji nak cerita pasal someonekan. huhu someone itu adlah twins nie. seriously ayie geram dengan twins nie sebb mulut dia becok tu. haha penat meayan kerenah diorang sejak pandai cakap.

sebelom lebih panjang jom layan apa twins nie tgok adik ayie dgn uda.

tengah tgok cerita nora elena dekat tv3 tibe-tibe azan berkumandang.

twins: along, cept solat.

along; okay nak pergi ambik air sembahyang lah nie.

twins: (diapon ikot pergi dapur and then lepas tu sampai shje ruang solat terus suruh pakaikan telekung). along ambikkan sejadah.

along: dah nie, along dah bentangkan sejadah.

8minit kemudiam,

twins: along, uda tak solat lagi masih tgok tv kt ruang tamu.

along: pergi ah suh uda solat sane.

twins: uda ceptlah solat kan dah masuk waktu tu, tak thu nak solat lagi ea? (dia pergi depan tv and matikan).

uda: apcal hang matikan tv. tahulah nak solat nie. tunggu iklan kejap.

along: haha, padan muka ko. adik pon retilah nak suh ko solat. malu lah sikit bro.

uda pon terus pergi dapur and ambik wuduk terus solat. haha budak kecik pon tahu dah masuk waktu solatlah. solat diawal waktu lagi tu. kuikui bijak-bijak twins aku nie.

25 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tv ne memang selalu melalaikan.. lagi bile waktu azan... lagi la citer daripada menarik teros nampak menarik.... ni sume syaitan nye kerja :)

Rozuan Ismail said...

haha.budak kecik pon tahu solat bila dah bunyi azan,hehe

IMANSHAH said...

ayie dah solat ke ni

khairul akmal azman said...

ayu!..da isyak ni.
jum berjemaah..hehe..

HAZWAN17 said...

tapi kebanyakan cerita best semua tayang time maghrib..melalaikan betul

cucu umie said...

@IMANSHAH

ayie sudah solt isyak lol

cucu umie said...

@khairul akmal azman

jom solat jemaah..hehe wlopn dh solt

chemay said...

olo comey je twins tuh
:)

PinKy MoMMa said...

kalau tak nak off..silent mode kan je hehehe ;)

pas dah selesai yg wajib..
leh tgk terus..x yah on lagi teheee~

Aman Ibrahim said...

pandai nyer twins..
camtu la caranya, bagus2!
Alhamdulillah..

diana said...

pandai dia....jangn biasakan buka tv time maghrib..
bila dah biasa kita nak ubah pun tak boleh..

Citarasa Rinduan said...

ayie..
salam ziarah..
tadi umai solat.. siap mengaji lagi

awak ada adik twins ya?

cucu umie said...

@diana

thnkx nasihat akak..betol ckap akak tu..

cucu umie said...

@Citarasa Rinduan

wah bgusnyer umai..aah ayie ad adik twins..dua-dua gurl..

nawal addina said...

rase mcm kene lempang !! -.-

budak pon reti

Siti Mashitah Saidin said...

comel la twins... *btw sy ada kawan twins jugak... comel.. hehehe

Cik Diana said...

ngee~.. biase larh.. penangan nora elana.. huhu.. terasa plak..

p/s :: berminat menjana pendapatan dr rumah http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=cikdiana

Freaky said...

bijak tindakan dia. matikan tv terus. hahaha nice

YUL said...

benda2 cmtu mmg melalaikan, blog nie pon sme jugak, haha, kengkadang aku malas nk gerak disebabkan blog nie,

Arpiiz said...

bagusnya lah twins tu..hehe

Syuxer said...

tindakan terpuji..:)

bila budak kecik nasihat insyaAllah kita akan mudah dengar..kalau orang tua nasihat,bantai dengan batang penyapu,baru nak pegi heheh

Ati Masrif said...

budak2 lani mmg cepat
belajar dgn hanya tengok saje

Syazwani Amira said...

bagusnye twin..alhamdulillah :)

FaiZaH Fyn said...

budak2 pun tau...Alhamdulillah dari kecik dah diajar solat awal waktu...

Ana Farhana said...

:)

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014