June 27, 2011

twins: kaki kena kaca !!

السلام عليكم

apa kes entah dengan blog ayie nie. asik nak berubah-ubah shjekah? kahkah nak tye korang nie, mane yang paling mantap ea ayie punye templete yang sekarang atau templete yang sebelum ini? kahkah bagi comment please. nak kutuk yang baru nie punye pon tidak mengapa sebb i like it. hoho (belum bis renovate, nak tukar background belakang. huhu)..

petang mcm begini ayie nak cerita pasal si twins lah plak. semalam malamkan berlaku satu insiden dekat twins. kelakar pon ad sebb diorng siap nangis-nangis plak time tu. kahkah aku macam nak tergelak plakkan tadi malam. huhu
kemalangan menimpa si twins 
umi: kenapa adik? kenapa nangis nie?

adik: (tunjukkan kaki dia yang berdarah itu).

umi; kenapa berdarah nie? hang men apa kat bilik tadi?

akak: tak main apa-apa pon dekat bilik.

umi: along, cept sikit nie ad budak kakinyer berdarah. hang kan PBSM.

along: kejap-kejap. nak ambik ubat dulu nie dalam bekas dlm beg.

5minit kemudian....

along: mai sini sat kaki hang. aku nak potong. hahaha

adik: (nangis kuat-kuat).

along: nasib baik ad along yang reti PBSM nie. (lagipon kat U ambik PBSM, so, barang-barang keperluan PBSM tu sentiasa disisi ayielah). kehkeh

adik: cept lah.

along; sabar ah. banyak darah nie kuar. letak dettol and sapu sekeliling kawasan luka tu baru tumpal luka tersebut. ad fham tak?

adik: (diam shje tanpe banyak kate).

10 minit kemudian..

adik: tatak tunggu kejap nak pergi main lagi nie.

along: perghhhh, tak padan sakit lah hang nie. kang aku potong kaki hang baru tahu.

adik: biarlah nak main.

semua orang dalam rumah dok gelak. hahahahaha

twins-twins. dah thu kaki tu kena kaca and baru shje diubat oleh pkar PBSM aka ayie sudah mahu lari-lari plak. aishhhh, korang nie memang tak thu sakit ea? dah ah luka tu dekat tapak kaki. kalau ikotkan pBSM btol memang kne rehat ah kalo ad pendarahan mcm gitu. 

nasib baik ko budak twins. kalo remaja memang aku dah sekeh dah hang nie. tak thu nak dok diam plak.

35 comments:

Freaky said...

haha mereka sangat lasak.. kalau aku terlantar atas katil terus

Bro ahmad said...

macam dah berubah je blog ni..best2 mesra pelawat.

Rozuan Ismail said...

haha,kalau wan,terus pengsan.haha

PinKy MoMMa said...

budak budak mmg camni ;)
proses pembesaran hehe..

sakit tu skejap je ayie..pastu lupa sudahh!

syrupmasin said...

perghh bagus praktik kan ape yg belajar..aku berape taon pbsm 1 bende pon ta igt..masuk clas..tido lebih :D

cikmemy said...

abang ayie..saya demam..abg pbsm ade ubat x?hehee...


btw, twins ni adik kamu ke?

diana said...

dalam kepala depa cuma ada makan dan main je...
heheh

harrazdani said...

itulah kanak-kanak dunia mereka sangat unik...i love kid's....

misspurple said...

woww ! ada adik twins ek ? msty comeyh !!!

Syuxer said...

wahhahahh sungguh lasak adik ko tuh..:)..mujur ada along dia yang pandai rawat luka..

Freaky said...

ayie, pasal header tu aku dah suruh keroro yang buat... terima kasih ye kerana sudi bagi bantuan.. lain kali insyaAllah aku minta tolong hang pulak

Aisyah Aina said...

blog ni dah cun la :D

hehe....kelakar je twins tu...memang betul2 lasak...

Fyqa said...

tgah ligat tuh. hik

kotak bulat said...

hehehe...mcm2..nk main,terus siht jadinya..

muhamad hanif said...

HAHAHAH,

nakal ya amat..

selagi boleh ubah template ubah jela kan..

chemay said...

budak kecik memang macma tuh kan.
tak kesah pon sakit,
janji dapat main
hehe
:P

chemay said...

budak kecik memang macma tuh kan.
tak kesah pon sakit,
janji dapat main
hehe
:P

zati embong said...

hihi budak2 tgh lasak.kalau tua cam jat kena kaca,mau amek MC tidur je kat rumah.haha

echaRierie said...

hahaha..twins sgt kebal..:D

Fathiah Hamim said...

haha comey nyaa.

Wanie said...

patut nmpk lain blog ni..hehe

tengah dok nangeh dia leh p sambung main tu..hebat2..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha... budak kecik memang utama kan main2 daripada benda lain kan.. lantak p la same sakit tu.. hahaha

Scya Lollita said...

kaca , ouch .
darah , ouch .


nampaknye nanti cik scya tak boleh join pbsm -.-

Nurhafizah Mohd Noor said...

ha , tu la gnanya bla ada PBSM .

nawal addina said...

alahai , siyan budak tu

yatie Awang said...

biasalah Ayie, budak2 payah serik...

masa sakit tu, diam kejap, bila dah hilang..cari kerja lain pulak

azwa amani said...

bagus2..itulah tugas rexco kebajikan

teyn teyn said...

hyperactive betolll .. hehehe..

alif haris said...

hahaha budak2 biasa lah kan :D

hyperactive .. dah injured nk main jugak haih~

Sunah Sakura said...

hehehe..comel diorang ni...biarla diorang...kang ahli pbsm leh rawat lagi kalo luka lagi..hahahah~

zureen said...

heheheh! nice entry! ;p

apik pehe said...

hahaha..pantang kalau tatak dia nk g main..nak main jugak tu.hahah

CintaZulaikha said...

depa nih sakit skjp ja...pastu menular balik. samalah cam ikha..

ABU said...

cakap lagi nak potong..mmg la tamba kuat nangis hahahaha

Mawar Berduri said...

kalau da jumpa twins nya... memang tak ingat dunia da tu..hehe..

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014