June 4, 2011

cakap simple sudah !!

اسلام عليكم


alhamdulilah ayie sudah sampai rumah kembali dan mahu tayang gmbo pengantin dekat korang tapi tak sampai hati pula sembab ayie yang nikah kot. sob3x. jgn percaya tpy ayie jealous kot sis tu dah nikah dah. bila plak aku nak nek atas pelamin tu dekat pantai timur nie. okay orang pantai timur lagi 6tahun dtnglah kenduri ayie dekat besut, terenganu ea. hahah

okay korang semua ignore benda tersebut, grenty aku kena marah dengan makcik itu nanti dan sudah semestinya ayie tak xdapat nak tackle sape-sape sebab semuanya biase-biase shje. haha memilih nampakkan aku nie. hehe memilih untuk mase hadapan tidak mengapakan. lala

berbalik pada tajuk entry sebenarnya nak cerita dekat korang tentang orang yang cakap besor. okay biaselah kadang-kadang kat dunia ini ad shje orang yang nak menang dalam bercerita @pon dalam membentangkan sesuatu. ckp dia shjelah yang nak memang tapi habuk pon tidak ad. manusia-manusia kamu kena fikirkan dahulu sebelum berckap sepaya kelak orang tak naik muak dengan apa yang hang cerita.

kalau nak cerita bisnes juta-juta @ bakal dapat duit juta-juta pastikan kamu sudah dapat dahulu buktikan perkara tersebut jgn cakap shje mane ad orang nak percaya? betol tidak apa yang ayie cakapkan. bagi ayie, ayie lebih suka orang itu buktikan dahulu baru cerita, itu yang ayie akan percaya 100%.

ayie katekan begitu kenapa sebab manusia suka sahaja menabur janji tetapi tidak pernah melaksanakan. fikir setiap kata-kata kamu itu sebelum menabur janji ea kerana melibatkan pelbagai pihak. okay ah puas membebel. jom renungkan bersama disamping majulah bangsa untuk negara. haha

22 comments:

Rozuan Ismail said...

orang cakap besar ni bajet hebat itu boleh,ini boleh,bila suruh buat,semua benda tak boleh.

zati embong said...

kg sis kat besut.hihi.

Freaky said...

huh cakap je besar. sebenarnya kosong je. huhu sedikit emo di sini

Mr.Thinker@Ali said...

Besut mari..!! Hahaha. Msa g Terengganu msa tuh, s tersempat nk g lar plak. Huhuhu. Owh, part last tuh trbaik. Jgn percaya pd mereka tanpa bukti kukuh yo! Ingat tau. ^^

IMANSHAH said...

cukuplah ngan income cikgu ni..Alhamdulillah

Cikgu Fikri said...

aku pun geram klu org ckp besar...
yg tabur janji tu satu hal..
jadinya tidak..
haish..
huh....

eh, terlepas geram kt sini plak..
sorry :)

syrupmasin said...

aku cukop ta suke dengan org macam tuh..cakap perghh ta nak kalah..tapi habuk pon ta de..

cucu umie said...

@Rozuan Ismail

seriusly memang mcm gitu..haha tak thu ah ngn mereka tu

cucu umie said...

@zati embong

okay sis, nty jemputlah dtng ea..wakak

cucu umie said...

@Freaky

jgn emo2 bro..huhu

cucu umie said...

@Mr.Thinker@Ali

hehe,,emang jgn percya tanpa bukti..aduyai, knape lalu besut plak..huhu

cucu umie said...

@IMANSHAH

alhamdulilaH, MEMANG CUKUP PON ABG IMAN..

cucu umie said...

@Cikgu Fikri

xkisah pon..hehe biase2 shje, boleh shje nak emo..huhu

cucu umie said...

@syrupmasin

haha..nak bt mcm maner..mybe dh prgai dia kot..

chemay said...

tak suka orang cakap besar..
konon2 dia paling hebat.
padahal tak betul pun
-.-

Mrs.Yie said...

memang menyampah betul le orang suka cakap beso ni..macam takbur la..

Syuxer said...

ore camni egonya tinggi..cakap cam gula2 hack tapi isi tarak manfaat..so loser la heheh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

orng cakap besar ni sebab sebenarnye diri die kososng.. mungkin xpernah dapat perhatian orang len kut :)

cucu umie said...

@chemay

same with me..like3x

cucu umie said...

@Mrs.Yie

memang mcm tu lh gamak yer kak..hehe

cucu umie said...

@Syuxer

ad perumpamaan yg bgus..boleh cilok nie

cucu umie said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

mybe kot..terima shjelah

Blog Azrin Rahim

Mohd Azrin bin Mohammad Rahim
visit my page
 

Design by ZARIN ART 2014